FED Faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED Faiz kararı öncesi Türkiye'de borsalar yükselişe geçti!

FED Faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED Faiz kararı öncesi Türkiye'de borsalar yükselişe geçti!

FED faiz kararları sonrası Dünya'da ve özellikle Türkiye'de borsada yükseliş bekleniliyor. Döviz kuru ve altın fiyatlarında beklenmedik gelişmeler olabilecek boyutta faiz kararı çıkabilir. İşte haberin bütün detayları gursesgazetesi.com'da...

FED faiz kararları sonrası Dünya'da ve özellikle Türkiye'de borsada yükseliş bekleniliyor. Döviz kuru ve altın fiyatlarında beklenmedik gelişmeler olabilecek boyutta faiz kararı çıkabilir. ABD'de son 41 yılın en yüksek enflasyon verilerinin paylaşılması sonrası yıl içinde art arda gelen yüksek enflasyon sebebiyle Dünya'yı kasıp kavuran ekonomik krizin yakında olabileceği tahmin ediliyor. ABD Merkez Bankası beklenmedik gelişmeler sonrası yıl içinde bir çok kez faiz arttırımına gitti. Bugün Türkiye Saati ile 21.00'de gerçekleşecek toplantı sonrası FED para politikasını belirleyen komite faiz kararlarını açıklayacak. Bu karar sadece Türkiye'yi değil tüm ülke ve bölgeleri etkileyecek potansiyelde olacaktır. Sebebi ABD Dolarının küresel para birimi olma sebebiyle ve Amerika'da ekonomi üzerinde gelişen negatif olguları ters yöne çevirmek için Amerika para politikalarında beklenmedik adımlar atarak küresel ekonomiyi zora sokacak adımlar atmaktadır. ABD'nin önceliği her zaman kendi ekonomisinin ayakta kalmasını sağlayacak enflasyon ve faiz üzerinde ortaya çıkan etkileri lehine döndürmeye çalışıyor. Bu yönlü atılan adımlar ABD'de kısa süreli iyileştirme yaşattırmış olsa da diğer küresel aktörlerin ekonomilerini olumsuz etkilemektedir. Artan enflasyona karşı gelirini korumaya alma yöntemi olarak uzun yıllardır kullanılan çare altına yapılan yatırımdır. Ama artan faiz ve enflasyon kararları sonrası enflasyondan korunmanın çaresi olan altında görülen düşüşler sonrası kimse altına yatırım yapmamaya devam ediyor.

Avrupa'da Faiz Kararları Öncesi Piyasalar Yükseldi!

Faiz kararlarının bölgesel piyasalarda ticaretin olumlu seyretmesi için atılan adımlar olarak algılanmış olarak gözükmektedir. Ama bu durum sadece FED değil Dünya'da önemli merkez bankalarının artış gösteren enflasyonu azaltmaya yönelik şiddetli faiz arttırımlarına başvurmasıyla beraber toplum ve resmi kurumlar beklentilerini karşılayamamaktadır. Merkez Bankaları ortak karar vermeyi becermiş olursa piyasalardaki oynaklığın durmasını sağlayabilecektir. Dünya ekonomisinin tek yaptığı FED'in açıklayacağı faiz kararlarına göre uygun adımlar atması tam anlamıyla ABD'nin istediği ekonomik modeli benimsemelerine doğrudan etki edebiliyor. Avrupa Merkez Bankası FED'in faiz kararlarını açıklamadan önce plansız bir toplantı düzenleyerek hisse ve tahvil getirisinde artış sağlayacak.