EYT'de son dakika gelişmesi! TBMM Başkanı EYT yasası için resmen tarihi verdi! O tarihte takvime eklenebilir!

EYT'de son dakika gelişmesi! TBMM Başkanı EYT yasası için resmen tarihi verdi! O tarihte takvime eklenebilir!

Kabine toplantısı sonrasında EYT yasasına ilişkin umutlandıran açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sonra TBMM Başkanı Mustafa Şentop’tan da heyecanlandıran bir açıklama geldi.

Yaklaşık olarak 5,5 milyon kişiyi ilgilendirdiği düşünülen yasalaşması durumunda da ilk etapta 1,5 milyon kişiye emeklilik hakkının tanımlanmasını sağlayacak olan EYT düzenleme çalışmaları son sürat devam ederken yasanın kapsamı da netleşmeye başladı. Aralık ayının ilk haftası içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulması beklenen yasa tasarısına ilişkin birçok farklı kaynaktan birtakım haberler gelirken geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da sevindiren EYT açıklamaları geldi.

28 Kasım Pazartesi günü düzenlenmiş olan kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçerek toplantıya ve toplantıda görüşülen başlıklara ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT mevzusuna da değindi. Çalışmaların devam ettiğini ve hukuki düzenlemeler için sürecin başlatılacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, senelerdir bu haberi bekleyen milyonlarca EYT’liyi sevindirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın EYT konusuna ilişkin açıklamalarından sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop’tan da önemli bir açıklama geldi. EYT yasasının bu sene yürürlüğe girip girmeyeceği merak edilirken Başkan Şentop resmen tarih verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN SEVİNDİREN AÇIKLAMA!

eytde-son-dakika-gelismesi-tbmm-baskani-eyt-yasasi-icin-resmen-tarihi-verdi-o-tarihte-takvi.jpg

Pazartesi günü gerçekleştirilmiş olan kasım ayı kabine toplantısında yine milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren önemli konular ele alındı. Toplantı sonrasında kameraların karşısına geçerek yüz binlerce sözleşmeli personele kadro müjdesi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT mevzusuna da değindi. Erdoğan konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Hukuki düzenlemelerin en kısa süre içerisinde Meclis’te çalışarak hayata geçirilmesini sağlayacağız. Emekli olabilmek adına yılını doldurup yaş şartını bekleyenler, geçici işçiler ile ilgili çalışmalarımızı da en kısa süre içerisinde tamamlayıp, kamuoyuna açıklayacağız.”

TBMM BAŞKANI O TARİHE İŞARET ETTİ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop’tan da EYT konusuna ilişkin önemli açıklamalar geldi. Viyana’da CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova ile bir araya gelen Şentop, EYT’ye dair şu ifadeleri kullandı: “Bütçe görüşmeleri 16 Aralık tarihinde sona erecek. EYT’nin ertesi günden itibaren takvime eklenmesi mümkündür. Önemli olan kanun teklifinin Meclis’e verilmesidir. Daha önceki yıllarda da Meclis’in bütçe görüşmeleri bittikten sonra çalışmaya devam ettiğini görüyoruz.”