EYT'de Son Dakika Gelişmesi, O İsim Açıkladı: EYT Düzenlemesi Ekim Ayında...

EYT'de Son Dakika Gelişmesi, O İsim Açıkladı: EYT Düzenlemesi Ekim Ayında...

Ülke sınırlarımız içerisine yaşayan milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren EYT düzenlemelerine ilişkin yeni bir açıklama yapıldı. Ekonomist Volkan Öngel tarafından yapılan açıklamalar, gündeme bomba gibi düştü. İşte Öngel'in EYT'ye dair açılamaları..

Emekli olmanın hayalini kuran milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren EYT düzenleme çalışmaları gizemini korurken, Ekonomist Prof. Dr. Volkan Öngel konuya ilişkin görüşlerini paylaştı.

EYT Düzenlemesi Nedir?

EYT “Emeklilikte Yaşa Takılanlar” başlığının kısaltılmış hali olarak kullanılmaktadır. Bu başlık altında bulunan kişiler, sigorta başlangıç tarihleri 8 Eylül 1999 tarihinden önce olan ve o dönem içerisinde gelen yeni emeklilik düzenlemesi ile birlikte emekli olmaya hak kazanamayan vatandaşlardır. Yapılan son açıklamalara göre Türkiye sınırları içerisinde, emekli olmak için belirlenmiş olan prim ödemesini ve sigortalılık süresini tamamlamış olmasına rağmen yaşını doldurmadığı için emeklilik hakkını elde edemeyen 5 buçuk milyon civarında vatandaş bulunmaktadır.

Her sene olduğu gibi bu senede gündeme gelen ve milyonlarca vatandaşın mağduriyet yaşamasına sebep olan EYT ile ilgili yeni düzenlemelerin yapılacağı ve ilgili grupta yer alan vatandaşların haklarının verileceği müjdelenmişti. Bu kapsamda vatandaşlar “EYT düzenlemesi” başlığı altında verilecek olan yeni kararları merak içerisinde beklemeye devam ediyorlar.

“Alım Güçlerini Arttıracak!”

volkan-ongfel.jpg

Sık sık gündeme gelen EYT konusuna ilişkin açıklamalarda bulunan Ekonomist Prof. Dr. Volkan Öngel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve diğer devlet yetkililerinin EYT’li vatandaşları mağdur etmeyeceğine inandığını ve bu kapsamda emekli olacak olan vatandaşların alım güçlerinin arttırılacağını düşündüğünü belirtti.

EYT Düzenlemesinde 5 Adım!

EYT düzenleme çalışmalarına ilişkin görüşlerini paylaşamaya devam eden Ekonomist Öngel, asgari ücret, memur ve emekli zammı, 3600 ek gösterge gibi konuların nihayete erdirilmesinden sonra EYT’liler için de çalışmaların yapılmasını beklediğini ve yaz aylarında başlayacak olan çalışmaların ekim ayının başında Meclis’e sunulacağını ifade etti. Öngel, EYT düzenleme çalışmalarının aşamalarını şu başlıklar altında açıkladı:

  • Düzenlemeden kimlerin yararlanacağının tespit edilmesi
  • Emeklilik şartlarının belirlenmesi
  • Düzenlemenin mali boyutlarının hesaplanması
  • Uygulama esaslarının tespit edilmesi
  • Tasarının meclise sunulması