EYT'de son dakika gelişmesi! Bakan Vedat Bilgin, ilk kez rakam verdi! Yüzde 87'si emekli olacak!

EYT'de son dakika gelişmesi! Bakan Vedat Bilgin, ilk kez rakam verdi! Yüzde 87'si emekli olacak!

Senelerdir emekli olamadıkları için büyük bir mağduriyetin içerisinde bulunan EYT’liler için Bakan Bilgin’den heyecanlandıran açıklama geldi. İşte Bakan Bilgin’in EYT’ye ilişkin açıklamaları…

Ülkemizin önde gelen kamu kurumlarından olan ve her ay yüz binlerce kişiye emeklilik hakkı sunan Sosyal Güvenlik Kurumu, yeni dönemde yürütülmeye başlanan EYT çalışmaları sebebi ile gündemden düşmemeye devam ediyor. Seneler önce getirilen ve milyonlarca kişinin mağduriyetine sebep olan sigorta kanununa yönelik başlatılmış olan düzenleme çalışmaları kapsamında kamu kurumunun hangi haklar ile hizmete devam edeceği merak ediliyor.

1999 senesinde açıklanmış olan sigorta kanunu kapsamında yaş şartına takılan ve prim ile sigortalılık sürelerini tamamlamış olsalar dahi yıllardır emeklilik hakkına kavuşamayan yaklaşık 5,5 milyon vatandaş, uzun süredir yaşadıkları mağduriyetlerin ortadan kaldırılması amacı ile hükümet yetkililerinden olumlu bir adım bekledi. Sene başında yapmış olduğu açıklamada EYT’lilerin bekledikleri adımı bu yıl içerisinde atacaklarını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin vatandaşları sevince boğarken söz konusu düzenleme çalışmaları temmuz ayının başı itibari ile başladı.

Temmuz ayından bu yana yürütülen ve teknik kısmının tamamlandığı belirtilen EYT yasası için geri sayım devam ederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den konuya ilişkin önemli açıklamalar geldi. Yapmış olduğu açıklamada ilk kez rakam veren Bakan Bilgin, EYT yasasının merak edilenlerine dair ipuçları verdi.

ARALIK AYINDA MECLİS’TE!

eytde-son-dakika-gelismesi-bakan-vedat-bilgin-ilk-kez-rakam-verdi-yuzde-87si-emekli-olacak.png

Mesleki Yeterlilik Kurumu ile 2023 yılı bütçe görüşmelerine başlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, toplantının ardından önemli açıklamalarda bulundu. EYT düzenleme çalışmalarında sona gelindiğini ifade eden Bakan Bilgin, söz konusu yasa tasarısının aralık ayı içerisinde Meclis’e sunulacağını belirtti.

İLK KEZ RAKAM VERDİ!

EYT düzenleme çalışmaları kapsamında ilk kez rakam veren Bakan Bilgin, yasa ile birlikte yaklaşık 1,5 milyon kişinin emeklilik hakkı elde edeceğini belirtti. Şartları sağlayan özel sektör çalışanlarında oranın yüzde 87 olduğunu ifade eden Bakan Bilgin, kıdem tazminatları konusunda da endişelenilmemesi gerektiğini, bu işin Meclis’te sonuca bağlanacağını vurguladı.