Erdoğan’dan 600 puanlık arttırım! 3600 gösterge ile maaşlar ne kadar oldu?

Erdoğan’dan 600 puanlık arttırım! 3600 gösterge ile maaşlar ne kadar oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün kabine toplantısının ardından ek göstergeler ile beklenen açıklamayı yaptı. Açıklama ile birlikte 600 puanlık artırım olurken, yeni maaşlar belli oldu. Detaylar gursesgazetesi.com'da.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Kabine Toplantısının ardından 3600 ek gösterge ile ilgili alınan kararları paylaştı. Alınan karar ile birlikte kamu çalışanlarına 600 puanlık artırım yapılırken, yeni maaşlar da belli oldu. Uzun süredir gündemde olan ek gösterge, vatandaşlar tarafından da bekleniyordu. Peki ek gösterge ile birlikte maaşlar ne kadar oldu? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamalar şu şekildeydi;

"Bu iktidar faizi artırmayacaktır, tam aksine faizi düşürmeye devam edeceğiz. Temmuz ayındaki enflasyon farkı artışlarıyla ücretlileri biraz daha rahatlatacağız. Yılbaşında, tüm çalışanların durumlarını ekonomide gelinen noktaya uygun şekilde gözden geçirerek herkesin hakkını almasını temin edeceğiz. Fiyatları, izahı mümkün olmayan bir şekilde artan ürünlerin üretimini teşvik ederek ve tedarikini kolaylaştırarak stokçuların oyunlarını bozacağız. Bir yandan fiyat artışlarını durduracak, diğer yandan her kesiminin gelir kaybını telafi edecek programımızı uygulamayı sürdürüyoruz.

Memurlarımızın ek gösterge düzenlemesiyle ilgili çalışmayı tamamladık. Meclisimizin takdirine sunacak duruma geldik. İlk gündeme geldiğinde öğretmenlerimize polislerimize sağlık çalışanlarımızaydı. Ancak sadece bu kesimler için yapılacak artışın adaletsizliğe yol açacağını gördük. Bunun için tüm memurlarımızın ek göstergelerinde 600 puanlık göstergeye gitmeyi planladık. Önümüzdeki yılbaşından itibaren yararlanılacak.

Genel müdür yardımcılarının ek göstergeleri 3 bin 600'den 4 bin 400'e, şube müdürü, ilçe müdürü seviyesindeki yöneticilerin 2 bin 200'den 3 bine çıkacak. Yapılan artışlar elbette, halen emekli olan kamu görevlilerinin maaşlarına da yansıtılacaktır. En büyük hassasiyetimiz, istihdamı koruyup, gelir kaybını telafi ederek, fırsatçıların önünü keserek insanımızın üzerine kalıcı yük binmesine engel olmaktır. Memurlarımızın maaşlarında küçük de olsa artış sağlamasının ötesinde asıl emekli ikramiyeleri ve emekli maaşlarında ciddi kazanımlar getiriyor.

Binaların yalıtım çalışmalarında kullanılmak üzere, daire başına 50 bin liraya kadar, 60 ay vadeli ve 0,99 faiz oranıyla kredi imkanı getiriyoruz."

Bu açıklamalar ile birlikte yeni maaşlar da belli olmuş oldu.

  • Genel müdür yardımcıları maaşları- 3 bin 600'den 4 bin 400'e çıkarken,
  • Şube müdürü, İlçe müdürü seviyesindeki yöneticilerin maaşı ise - 2 bin 200'den 3 bine çıkarıldı.