Erdoğan açıkladı, sigara zammının önü açıldı! Sigaralara kaç TL zam gelecek? Zamlı sigara fiyatları ne kadar olacak?

Erdoğan açıkladı, sigara zammının önü açıldı! Sigaralara kaç TL zam gelecek? Zamlı sigara fiyatları ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gün içerisinde yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düştü. Erdoğan açıkladı, sigara zammının önü açıldı! Sigaralara kaç TL zam gelecek? Zamlı sigara fiyatları ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gün içerisinde yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düştü. Gündemde yer alan sigara zamlarına ilişkin detaylar yoğun bir şekilde tartışılırken ÖTV zammı sonrasında ise sigara şirketlerinin de zam yapacağı bilgisine ulaşıldı. Gelen bu gelişmeler sonrasında ise sigaraya dair Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar sigara zammının önünü açtı. Vatandaşlar gelen açıklamalar sonrasında ise sigara şirketlerinin zamlarını araştırmaya başladı. Peki sigaralara ne kadar zam gelecek? Sigara fiyatları ne kadar olacak? İşte detaylar..

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SİGARA VE NARGİLE AÇIKLAMALARI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme ilişkin merak edilen konularla ilgili açıklamalar yaptı. Sigara ve nargile hakkında yapılan açıklamalar sonrasında ise gündemde gelmesi beklenen sigara zamları sıkı bir şekilde araştırılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Elektronik sigara diğerinden farklı değil. Çok acımasız, aslında zarar vermeye devam ediyor. Bunlara inşallah fırsat vermeyeceğiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Nargile sigaradan daha az zararlı değil çok daha fazla zararı var. Bu zarardan milletimizi kurtarmaya yönelik de bazı hazırlıklar yapıyoruz.”

"MİLLETİMİZİ KURTARMAYA YÖNELİK DE BAZI HAZIRLIKLAR YAPIYORUZ"

Sigara kullanımına ilişkin açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Milletimizi kurtarmaya yönelik de bazı hazırlıklar yapıyoruz" açıklamalarında bulundu. Gelen bu açıklamalar sonrasında ise sigara fiyatlarına ne kadar zam yapılacağı araştırılmaya başlandı.

MAYIS AYINDA SİGARA ÖTV KARARI SONRASINDA 2 TL GELECEK

Sigara şirketleri 2 ve 3 TL üzerinde gelen zamlarda, sigara fiyatlarını bir ayda parçalara bölerek açıklıyor. Yaşanan bu gelişmeler sonrasında ise Haziran 1 itibariyle sigaralara 2 TL ÖTV zammının geleceği biliniyordu. Sigara şirketlerinden gelen kulis iddialarına göre ise sigara şirketleri paketlere 4 TL zam yapacak. 4 TL paketlere gelecek zam sonrasında ise en ucuz sigaranın ne kadar olacağı araştırılıyor.

EN UCUZ SİGARA NE KADAR OLACAK?

ÖTV ve sigara şirketlerinin kendi zammı ile birlikte sigaralara en az 5,50 TL en fazla 6 TL zam gelmesi bekleniyor. Gelecek bu zamlar sonrasında ise en ucuz sigaranın 31,50 TL olması bekleniyor. En pahalı sigaranın ise gelen zamlar sonrasında ise 35 TL olması bekleniyor.