EPDK aldığı karar ile elektrik zammının önünü açtı! Tarih verildi, elektriğe yüzde 86 zam geliyor! "Her ay zamlanabilir"

EPDK aldığı karar ile elektrik zammının önünü açtı! Tarih verildi, elektriğe yüzde 86 zam geliyor! "Her ay zamlanabilir"

EPDK aldığı karar ile birlikte elektrik zammının önünü açtı. Tarih belli oldu, elektrik faturalarına yüzde 86 zam gelecek. Detaylar gündeme bomba gibi düştü..

EPDK aldığı karar ile birlikte elektrik zammının önünü açacak. Türkiye'de her geçen gün vatandaşın alım gücü düşerken, enflasyon ise basamakları teker teker çıkmaya devam ediyor. EPDK tarafından bugün açıklanan karar sonrasında ise elektriklere yüzde 86 zam geleceği bilgisine ulaşıldı. 1 Temmuz tarihi verilirken gelecek ÖTV zamları ve maaş iyileştirmeleri ile birlikte vatandaşın giderleri yükselecek. Gündeme düşen gelişmeler ise vatandaşta şok etkisi yarattı. İşte detaylar!

EPDK tarafından gelen haberler sonrasında, evlere verilen tarifeler dışında aylık 80 bin TL ve üzerinde elektrik tüketimi yapan tüketiciler için elektrik fiyatları artık tarifeli olarak değil, elektrik spot piyasa fiyatları üzerinden belirlenmiş olacak. 1 Temmuz tarihinden itibaren ise elektrik fiyatlarının gelen bu kararlar sonrasında ise yüzde 86 artacağı bilgisine ulaşıldı.

EPDK TARAFINDAN ALINAN KARAR ELEKTRİĞE ZAM GELECEĞİNİ İŞARET ETTİ!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafında bugün gündeme düşen remsi kararlar sonrasında ise mesken abone grubu hariç yıllık 1 milyon kilovatsaat elektrik tüketimine düşürdü. Tüketiciler alınan bu kararı anlayamazken piyasa uzmanları detayları vatandaşa açıkladı.

1 Temmuz’dan itibaren bu grupta kalan tüketicilerin elektrik fiyatlarının yüzde 86’ya kadar zamlanması anlamına geliyor.

ENERJİ BEDELİ 1,89 TL'DEN 3,50 TL'YE ÇIKIYOR!

EPDK tarafından alınan kararın 1 Temmuz'da yürürlüğe girmesi beklenirken aylık 80 bin TL ve üzerinde elektrik faturası ödeyen tüketiciler için elektrik fiyatı spot piyasa fiyatlarına göre belirlenecek. Piyasa beklentilerine göre Haziran ayı spot piyasa elektrik fiyatı 3 TL olması bekleniyor.

Spot piyasa elektrik fiyatlarının Temmuz ayında 3,2 TL olması beklenirken eklenecek katsayı ile birlikte bu tüketicilerin elektrik fiyatı 3,5 TL olacak. Bu da enerji bedeli için sanayide yüzde 71, ticarethanelerde ise yüzde 86 zam anlamına geliyor.

ELEKTRİK FATURALARINA HER AY ZAM GELECEK!

Yaşanan bu gelişmeler sonrasında ise tüketicilerin elektrik fiyatlarının her ay güncellenmesi anlamına gelen bu karar sonrasında ise vatandaştan tepki yükseliyor. Makroekonomik koşullar ve küresel enerji fiyatları göz önünde bulundurulduğunda fiyatlara, her ay zam gelmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu segmentteki elektrik tüketicileri ise üretimin ve tüketici ürünlerinin bel kemiğini oluşturduğundan fiyat artışları kaçınılmaz olarak tüm tüketici ürünlerine yansıyacak.