Engelli ve Yaşlı aylıkları yatırıldı! Bakan Derya Yanık açıklama yaptı!

Engelli ve Yaşlı aylıkları yatırıldı! Bakan Derya Yanık açıklama yaptı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık bugün yaşlı ve engellik aylıklarının yatırıldığını duyurdu!

Bir süredir beklenen yaşlı ve engelli aylıkları bugün hesaplara yatırıldı. Haberi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık verdi. Vatandaşlar aylıkların ne zaman yatırılacağı konusunda meraklanırken, konu ile ilgili açıklama yaşan Yanık, tutar ile birlikte aylıkların yatırıldığını belirtti. Peki engelli ve yaşlı aylıkları ne kadar? Kişilerin hesabına ne kadar para yatırıldı? İşte detaylar...

Bugün Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte engelli ve yaşlı aylıklarının kişilerin hesaplarına yatırıldığı açıklandı. Kısa bir süre önce yakında yatırılacağına dair açıklamanın gelmesi ile birlikte vatandaşlar haberin ne zaman geleceği konusunda meraklandı. Yatırılacak olan aylıkların bugün itibariyle kişilerin hesaplarına yatırıldığı duyuruldu.

BAKAN YANIK DUYURDU!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık engelli ve yaşlı aylıklarının yatırılması le ilgili şu açıklamaları yaptı;

“Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Bu doğrultuda Haziran ayında 1 milyar 499 milyon TL tutarında yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdık”

Bu açıklamanın ardından vatandaşlar engelli ve yaşlı aylıklarının ne kadar olduğu konusunda internette pek çok araştırma yaptı. Zaman zaman değişen aylıkların şu an güncel miktarları merak konusu oldu. Bakan Derya Yanık'ın yaptığı açıklama ile toplam miktarı vermişti. Peki vatandaşlar ne kadar engelli ve yaşlı aylığı alıyor?

2022 ENGELLİ AYLIĞI NE KADAR?

2022 senesi için belirlenen engelli aylıkları kişinin engel durumuna göre değişiklik göstermektedir. Farklı engel durumuna göre verilen aylıklar şu şekildedir;

  • %70-100 Engel Oranında - Aylık 489,89 TL olan engelli aylığı, 3 Aylık 1469,65 TL'dir.
  • %40-69 Engel Oranında - Aylık 326,59 TL olan engelli aylığı, 3 Aylık 979,77 TL'dir.
  • 18 Yaş Altı Engelli Yakını Ayığında - Aylık 326,59 TL olan engelli aylığı, 3 Aylık 979,77 TL'dir.

2022 YAŞLILIK AYLIĞI NE KADAR?

2022 senesi için belirlenen yaşlılık aylığı;

Aylık olarak verildiğinde 217,48 TL, 3 Aylık şeklinde verildiğinde ise 652,43 TL'dir.