Engelli vatandaşlara müjde! Fiyatı 1 milyon TL'yi aşan araç modellerine ÖTV indirimi ile sahip olabileceksiniz!

Engelli vatandaşlara müjde! Fiyatı 1 milyon TL'yi aşan araç modellerine ÖTV indirimi ile sahip olabileceksiniz!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanmış olan yeniden değerleme oranı ile birlikte, araç sahibi olmak isteyen engelli vatandaşlara müjdeli haber verildi. İşte güncel habere ilişkin ayrıntılar…

Çok çeşitli değişkenler çerçevesinde uzun süredir yükselişini sürdüren enflasyon oranı, gündelik hayat şartlarının giderek ağırlaşmasına ve vatandaşların ceplerindeki deliğin giderek genişlemesine sebep oldu. Gıda sektörü başta olmak üzere gündelik hayat akışı içerisinde hizmet veren tüm sektörlerden gelen yüksek oranlı zamlar karşısında geçinmekte zorlanan vatandaşlar, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon verilerini yakın takibe aldı.

Ocak ayı maaş zamlarının belirlenmesinde temel alınan enflasyon verilerinin 4’üncüsünü 3 Kasım 2022 tarihinde açıklamış olan Türkiye İstatistik Kurumu, aynı açıklamada yıllık olarak hesaplanan yeniden değerleme oranına da yer verdi. Kamu kurumu tarafından açıklanan yeniden değerleme oranının ne anlama geldiğini bilmeyen, bilse de hangi kalemler üzerinde etkili olduğu konusunda emin olamayan vatandaşlar, resmi açıklamaları yakın takibe aldı. Bu kapsamda yeniden değerleme oranının ÖTV indirimi ile araç sahibi olabilen engelli vatandaşları da yakından ilgilendirdiği bilgisi kaydedildi.

YENİDEN DEĞERLEME ORANINDA ENGELLİ VATANDAŞLARI İLGİLENDİREN DETAY!

engelli-vatandaslara-mujde-fiyati-1-milyon-tlyi-asan-arac-modellerine-otv-indirimi-ile-sahi.jpg

3 Kasım Perşembe günü sabah saatlerinde kamuoyu ile ekim ayı enflasyon verilerini paylaşan Türkiye İstatistik Kurumu, ekim ayında enflasyonun yüzde 3,54 oranında arttığını ifade etti. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre hesaplanmış olan yıllık enflasyonu yüzde 85,51 olarak açıklayan Türkiye İstatistik Kurumu, yeniden değerleme oranını da açıkladı.

Her senenin ekim ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre hesaplanan yeniden değerleme oranı yüzde 122,93 olarak açıklandı. Bu değerin vergi, harç, ceza gibi kalemlerin yeni dönem zamları anlamını taşıdığını ifade eden uzmanlar, aynı değerin engelli araçların ÖTV muafiyeti hakları sayesinde üst limitten satın alabilecekleri araçları da kapsadığına dikkat çekti.

ÜST LİMİT YÜKSELDİ!

Geçtiğimiz yılın yeniden değerleme oranına göre belirlenmiş olan ÖTV’siz araç satın alma üst limiti, 450 bin 500 TL olarak açıklanmıştı. Yüzde 122,93’lük güncel yeniden değerleme oranına göre 2023 yılında bu üst limitin 1 milyon 4 bin TL’ye yükseleceği öğrenildi. Ancak söz konusu değerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı doğrultusunda düşürülebileceği de belirtildi.