Enflasyon açıklandı, Türkiye'de 5 aylık net rakamlar ortaya çıktı! Temmuz ayı emekli ve memur maaşları ne kadar olacak?

Enflasyon açıklandı, Türkiye'de 5 aylık net rakamlar ortaya çıktı! Temmuz ayı emekli ve memur maaşları ne kadar olacak?

Türkiye'de 3 Haziran Cuma günü yapılan açıklama ile birlikte güncel enflasyon verileri açıklandı. Enflasyon açıklandı, Türkiye'de 5 aylık net rakamlar ortaya çıktı! Temmuz ayı emekli ve memur maaşları ne kadar olacak?

Mayıs ayı enflasyon rakamları 3 Haziran tarihi itibari ile açıklandı. Türkiye'de bugün TÜİK tarafından gelen açıklama ile birlikte 5 aylık enflasyon farkı ortaya çıktı. Mayıs ayı enflasyon rakamları Türkiye'de belli olması ile birlikte emekli ve memur zamları için Temmuz ayı geri sayımı başladı.

Memur, SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşlarına son 6 aylık enflasyon farkı göz önüne alınarak zam uygulanırken 5 aylık farkın kesinleşmesiyle birlikte zam oranı şimdiden % 35'i geçti. Türkiye'de Temmuz ayında birçok iş grubunda ki meslekler maaş iyileştirmesi alacak iken Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte her şey netleşecek.

MAYIS AYI ENFLASYON ORANI YÜZDE 73,50

Mayıs ayı enflasyon rakamları yüzde 2,98 artış ile birlikte yüzde 73,50 olarak açıklandı. Yapılan bu açıklamalar sonrasında ise 2022 emekli Temmuz zamları vatandaşlar tarafından sıkı bir şekilde araştırılırken emeklilerin ve memurların gündeminde "Temmuz zammı ne kadar olacak" sorusu yer almaya başladı.

Türkiye'de zamlar 6 aylık enflasyon verilerinin ortaya çıkması ve burada ki fark baz alınarak yapılıyor. 5 aylık enflasyon oranları yüzde 35,64 olmasının ardından ise Temmuz ayında emekli zamları için 6 aylık enflasyon rakamlarının %40'ı geçmesi tahmin edilmekte.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Türkiye'de açıklanan veriler doğrultusunda en düşük memur maaşlarının 6 bin 429 TL'den 9 bin 33 TL'ye kadar yükselmesi bekleniyor. En düşük emekli aylıklarında ise gelecek maaş iyileştirmeleri ile 4 bin 289 TL'den 6 bin 26 TL'ye kadar yükselmesi gündemde ki konular arasında yer alıyor.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI VEDAT BİLGİN AÇIKLAMA YAPTI

"Özellikle enflasyon sürecinin tahribatlarına karşı önümüzdeki Temmuz ayında yeniden işçilerimizi kamu çalışanlarımızı, memurları ve emeklilerimizi koruyacak düzenlemenin haberini vermek istiyorum.

Hükümetimiz, çalışanlarımızı, emeklilerimizi enflasyonun tahribatından koruyacak çalışmalar yürütüyor. Gerçekleştireceğimiz düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü iyileştireceğiz.

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte çalışmaya ilişkin nasıl bir yol haritası izleneceğini belirleyeceğiz."

Gelen bu açıklamalar sonrasında ise Temmuz ayında emekli, memur ve asgari ücretli gibi birçok çalışan grubuna iyileştirme zamları yapılacak.