Emeklilik Hakkı Bulunmayan Vatandaşlara, SGK'dan Jest: Toplu Ödemeler Hesaplara Yatmaya Başladı!

Emeklilik Hakkı Bulunmayan Vatandaşlara, SGK'dan Jest: Toplu Ödemeler Hesaplara Yatmaya Başladı!

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenmiş olan emeklilik şartlarını yerine getirmediği için emeklilik hakkı elde edemeyen vatandaşlara, müjdeli haber geldi. Kamu kurumu, ilgili şartları sağlayanlara toplu prim iadesinin yapılacağını bildirdi.

Geliştirdiği sosyal hizmetler, ödeme hizmetleri ve diğer istihdam projeleri sayesinde toplumun her kesimi tarafından yakından takip edilen kamu kurumlarından birisi olan Sosyal Güvenlik Kurumu, yeni dönemde de hizmetlerini vatandaşlara ulaştırmaya devam ediyor. Bu kapsamda değişen ve dönüşen şartlar çerçevesinde hizmet kapsamını geliştiren kamu kurumu, vatandaşı yeni bir ödeme hizmeti buluşturacağını açıkladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan Prim İadesi Hizmeti!

Sosyal Güvenlik Kurumu, emekli olmak isteyen vatandaşların yaş, sigortalılık süresi ve prim ödemesi şartlarını yerine getirmelerini istemektedir. Bu şartlardan birini dahi sağlamayan vatandaşların, emekli maaşı almaları mümkün değildir. Bu kapsamda prim ödemelerini yapmış ve diğer iki şarttan birini daha sağlamış ancak üçüncü şartı yerine getirmemiş olan vatandaşların mağduriyet yaşamamaları adına yeni bir ödeme hizmeti geliştirdiğini açıklayan kamu kurumu, ilgili ayrıntıları paylaştı.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan resmî açıklamaya göre prim ödeme şartını ve diğer emeklilik şartlarından birini sağlamış olan vatandaşlara, prim ödemelerinin toplu olarak iade edileceği bilgisi kaydedildi.

SGK Toplu Prim Ödemesini Nasıl Yapar?

sgk-prim.jpg

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun toplu prim ödemesi hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlar için önemli detaylar bulunmaktadır. Bu detayların başında ise “2008” tarihi gelmektedir.

Sosyal Güvenlik Kurumu 4A’lı olarak istihdam edilmiş olan vatandaşlara, 2008 yılından önce yapmış oldukları işveren ve işçi primlerini geri ödemektedir. 4B’li olarak istihdam edilmiş olan vatandaşlara ise yalnızca 2008 yılından önce yapmış oldukları işçi primleri iade edilmektedir.

SGK Prim İadesi Başvurusu 2022

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan prim iadesi hizmeti alabilmek için bağlı bulunulan SGK Müdürlüğüne şahsen başvuru yapılması gerekmektedir. Başvurunun onaylanması ve prim iadesinin alınmasından sonra da kişinin isteğine bağlı olarak tekrar emeklilik şartlarını yerine getirmek ve sonuçta emekli olmak mümkün kılınmıştır.