Emekli ve memura 6 aylık zam tablosu belli oldu! Enflasyon farkı Temmuz'da 2.498 TL'ye yükseliyor!

Emekli ve memura 6 aylık zam tablosu belli oldu! Enflasyon farkı Temmuz'da 2.498 TL'ye yükseliyor!

Temmuz zamları için geri sayım artık başladı. Emekli ve memur için 6 aylık zam tablosu şekillenmeye başlıyor. Gelen gelişmelere göre Enflasyon farkı Temmuz'da 2.498 TL'ye yükseliyor!

Temmuz zamları için geri sayım artık başladı. Emekli ve memur için 6 aylık zam tablosu şekillenmeye başlıyor. Bugün gündeme düşen gelişmelere göre Temmuz ayında emekli ve memurlara yapılacak olan zam oranı şekillenmeye başlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarda emekli ve memurun haklarını koruyacaklarını ve 6 aylık enflasyon oranlarına göre maaş farklarını alacaklarını iletti. Gelen bu gelişmeler sonrasında ise 6 aylık enflasyon oranlarına göre emekli ve memurların alacağı maaş tablosu şekillenmeye başladı. İşte detaylar..

MERKEZ BANKASI HAZİRAN AYI BEKLENTİ ANKETİ YAYINLANDI!

Merkez Bankası ve sonrasında TÜİK tarafından yapılan açıklamalara göre Mayıs ayı enflasyon farkı bu ay açıklanmıştı. Buna göre ise enflasyon farkı artmaya devam ederken Temmuz ayında Haziran ayı farkının açıklanması ile birlikte memur ve emeklinin alacağı maaş farkları belli olacak.

Merkez Bankası Haziran ayı beklenti anketinde yayınlanan bilgilere göre endeksin 959,44'e çıkacağı ve bu şekilde ise 6 aylık enflasyon tablosunun yüzde 39,67'ye yükseleceği hesaplanıyor.

5 AYLIK VERİLERE GÖRE MEMUR VE EMEKLİNİN ALACAĞI KESİN ÜCRET

Türkiye'de açıklanan 5 aylık verilere göre memur ve emeklilerin alacağı kesin ücretler belli oldu. 5 aylık gelen enflasyon verileri doğrultusunda memur ve emekliler şimdiden yüzde 35 zam iyileştirmesi almayı hak etti. Haziran ayı açıklanacak enflasyon verileri sonrasında ise Temmuz ayına kadar son 6 aylık veriler elde edilecek. Gelecek bu kararlar sonrasında ise memur ve emeklilerin alacağı kesin ücret belli olacak. Merkez Bankası Haziran ayı beklenti anketine göre ise 6 aylık tablonun toplamının yüzde 39,67'yi bulması bekleniyor.

5 AYLIK ENFLASYONA GÖRE KİM NE KADAR MAAŞ ALACAK?

Türkiye'de 5 aylık açıklanan enflasyon verilerine göre yüzde 35,64'lük oran gerçekleştiğinde en düşük maaş memurlarda 6 bin 429 TL'den 8 bin 688 TL'ye yükselecek. 6 aylık tahminlere göre ise 8 bin 927 TL'ye yükselecek.

En düşük emekli aylığına göre memurlarda 5 aylık enflasyona göre 4 bin 289 TL'den 5 bin 796 TL'ye yükseliyor. 6 aylık enflasyon tahminlerine göre 5 bin 969 TL'ye çıkacak.