Emekli Olma Hayali Dahi Kuramayan Ev Hanımlarının Dikkatine: 1 Gün Çalışmamış Bile Olsanız En Az 2 Bin 500 TL Maaş Alacaksınız!

Emekli Olma Hayali Dahi Kuramayan Ev Hanımlarının Dikkatine: 1 Gün Çalışmamış Bile Olsanız En Az 2 Bin 500 TL Maaş Alacaksınız!

Daha önce çalışma hayatı olmadığı için emekli olamayacağını düşünen ev hanımlarına, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan müjdeli haber geldi. İşte SGK’nın ev hanımları için geliştirmiş olduğu emeklilik hizmetinin ayrıntıları…

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenmiş olan emeklilik şartlarını sağlayamayan gruplardan birisi olan ev hanımları, yaşlılık dönemlerinde birilerine muhtaç kalmaktan, maddi olarak mağduriyet yaşamaktan oldukça endişe duyarlar. Tam da bu noktada ev hanımlarına anlayış gösteren Sosyal Güvenlik Kurumu, ilgili grup içerisinde yer alan tüm vatandaşlara hayatlarına bir gün dahi sigortalı çalışmamış olsalar dahi emekli olabilme hakkı tanımaktadır. Kurum, ilgili hak tanımının gerçekleşebilmesi için sağlanması gereken şartları ve diğer hizmet ayrıntılarını paylaşmıştır.

Ev Hanımları Vergisiz Esnaflık ile Emekli Olabilir!

ev-hanimi.jpg

Sosyal Güvenlik Kurumu, giderek dijitalleşen dünyaya karşın kendi hizmetlerini de sürekli olarak restore etmektedir. Bu kapsamda direkt olarak ev hanımlarını ilgilendiren yeni hizmetler sunan kurum, ilgili emeklilik hakkının tanımlanabilmesi için gereken “vergisiz esnaflık” şartının ayrıntılarını paylaşmıştır.

Vergisiz esnaflık, ev ekonomisine katkıda bulunmak amacı ile yaptığı el işlerini veya diğer ürünleri, sosyal medya platformları aracılığı ile pazarlayan kadınları ilgilendirmektedir. Bu yöntem ile dışarıdan prim yatırmak ve emekli olmak mümkündür.

Vergisiz Esnaflık ile Nasıl Emekli Olunur?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ev hanımlarına tanımış olduğu vergisiz esnaflık ile emekli olma hakkı, bazı şartlar çerçevesinde tanımlanmaktadır. Bu şartların başında ise evde ürettiği ürünleri sosyal medya hesapları aracılığı ile pazarlayan kadınların, herhangi bir dükkâna veya ürünlerini ulaştırmak için çalıştırdığı bir lojistik personeline sahip olmaması gelmektedir.

Yukarıda belirtilmiş olan şartları sağlayan ev hanımları 24 günlük prim ödemelerini yatırabilir ve ilgili günün 30 gün olarak sisteme işlenmesini sağlayabilirler.

Vergisizi Esnaflığı Başlatmak İçin Nereye Başvuru Yapılır?

SGK’nın vergisiz esnaflık hizmetinden yararlanmak isteyen ev hanımlarının, ikamet ettikleri ilin vergi dairesine gitmeleri ve evden çalışma durumlarını bildirmeleri gerekmektedir. İlgili bildirim üzerine vergi dairesinden alınan belge ile birlikte SGK Müdürlüklerine gidilmeli ve vergisiz esnaflığın başlatılması için müracaat edilmesi gerekmektedir.