Emekli maaşı 7500 TL olanlara kötü haber verildi! Aylardır bekleniyordu: Sonuç hüsran çıktı

Emekli maaşı 7500 TL olanlara kötü haber verildi! Aylardır bekleniyordu: Sonuç hüsran çıktı

Emeklilerin zam beklentileri kursağında kaldı! Son dakika kararıyla birlikte 7.500 TL maaş alanlara kötü haber geldi. Detaylar haberimizde...

En düşük memur maaşının 22.017 TL'ye yükseltilmesiyle ilgili kanun teklifi, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler tarafından TBMM'ye sunuldu. Yapılan yeni düzenleme, emeklileri sevindirmezken yasa detayları da dikkat çekti. Kanun teklifinin ayrıntıları açıklandı ve değerlendirmeler yapıldı.

ABDULLAH GÜLER AÇIKLAMA YAPTI

1

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, yasa teklifiyle ilgili olarak TBMM başkanlığına sunulan açıklamada, "Tüm kamu görevlilerinin yıllık ücretlerinde enflasyon farkı dahil artışa ilave olarak seyyanen net 8.077 liralık artışı öngörüyoruz" ifadesini kullandı. Güler, yasa teklifinin detayları hakkında açıklamalarda bulunarak, en düşük memur maaşının 22.000 TL'ye yükselmesiyle birlikte %17,55 artışın yanı sıra seyyanen 8.000 TL zam yapıldığını belirtti. Ortalama memur maaşının ise 25.015 TL olacağını açıkladı. Güler, ortalama maaşın şu an için 14.417 TL olduğunu ifade etti.

Ancak emekliler için kötü haberler vardı. Emeklilere yapılacak zam tutarı hakkında açıklamalarda bulunan Güler, ilave katkı payı olarak maaşlara 8.077 TL oranında zam yapılacağını belirtti. Şu anda çerçevesi çizilen rakamlara göre bu teklifin içinde emeklilerin yer almadığını ve zam oranlarının ileriki dönemlerde değerlendirileceğini ifade etti.

Bu gelişmelerle birlikte memur maaşlarında önemli artışlar gerçekleşirken, emeklilerin zam beklentileri ileri dönemlere ertelenmiş oldu.