Elektrik faturasını ödeyemeyenler dikkat: PTT'ye yarın gidenler 206 TL ödeme alıyor!

Elektrik faturasını ödeyemeyenler dikkat: PTT'ye yarın gidenler 206 TL ödeme alıyor!

Devlet tarafından hane bazlı verilen destek ödemeleri kaldığı yerden devam ediyor. Elektrik faturasını ödeyemeyenler dikkat: PTT'ye yarın gidenler 206 TL ödeme alıyor!

Devlet tarafından hane bazlı verilen destek ödemeleri kaldığı yerden devam ediyor. Vatandaşın bir numaralı gündemi olan ekonomik kriz Türkiye'de ciddi sonuçlar doğurmaya devam ediyor. Özellikle yeni yılın gelmesi ile birlikte artan hayat pahalılığı ve enflasyon oranları vatandaşın cebini doğrudan deldi. Cebi delinen vatandaşlar maaşlarını giderlerine yetiştiremez iken devlet destekleri ise bu noktada gündeme damgasını vurdu.

Yeni yıl ile birlikte elektriğe gelen %150 zammın ardından tüm ülkede vatandaşlar ev ve dükkan elektrik faturalarını ödeyemez hale geldi. Geçen seneye oranla 1,5 kat artan faturalar sonrasında vatandaşın boynu bükülürken devlet ödemeleri ise açıklandı. Gelen bilgiler doğrultusunda vatandaşlar PTT'ye giderek devlet desteklerinden bazılarını alabilecek.

Devlet destekleri altında yer alan "elektrik faturası desteği" kaldığı yerden devam ediyor. Vatandaşlar PTT'ye gitmesi durumunda hane bütçelerine nefes aldıracak ödemeleri talep edebilecek. En önemli destekler arasında yer alan elektrik faturası desteği vatandaşlar tarafından PTT'den tahsil edilebilecek. Elektrik faturalarını ödemekte güçlük çeken vatandaşlar için gündeme gelen fatura destekleri vatandaş ile paylaşılırken, elektrik tüketim desteğinin ise hanelerde yer alan kişi sayısına göre yapılacağı bilgisine ulaşıldı.

elektrik-faturasi-destegi-gursesgzt.png

Faturalarını ödemekte güçlük çeken ihtiyaç sahibi vatandaşlar, bölgelerinde bulunan PTT şubelerini kimlikleri ve elektrik faturaları ile ziyaret ederek işlemleri başlatabiliyor. Destekten faydalanmak isteyen kronik hastalar ise bu süreçte evlerinden çıkmadan online ortamlar üzerinden bu işlemleri gerçekleştirebilecek.

HANEDE Kİ KİŞİ SAYISINA GÖRE ELEKTRİK FATURASI DESTEK ÖDEMELERİ

Evde yaşayan kişi sayısına göre yapılacak ödeme tutarları ise şöyle:

Buna göre ise hanede yaşayan kişi sayısına göre;

  • 1-2 kişi için: 103 TL
  • 3 kişi için: 137,33 TL
  • 4 kişi için: 171,67 TL
  • 5 kişi için: 206 TL tutarında ödemeler yapılacak.

ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİNİN YANI SIRA KİRA YARDIMLARIDA BAŞLADI

Türkiye'de artan konut fiyatları ile birlikte paralel olarak yükselen kira fiyatları için de PTT tarafından kira destek yardımları başladı. Buna göre ise vatandaşlar kira yardım desteklerini alabilmek için kira destek başvurusu yapacak kişinin kaldığı hane de gelirlerinin belirli bir rakamın altında olması isteniyor. Kira yardım parasına muhtaç olan kişilere kira yardım desteği yapılacak.

Kira yardımını almak isteyen vatandaşlar ise belirli şartların dışında başvuru yapan kişiler eğer emekli, dul, yetim, ya da ölüm aylığı almaması gerekmektedir. Ayrıca sigortalı olarak bir yerde çalışan ve maaşını alan bir kişiye de kira yardımı verilmiyor.