Elektrik abonelikleri internetten kapanır mı? Elektrik aboneliği kapatma masrafı var mı? 2022 elektrik abonelik ücretleri

Elektrik abonelikleri internetten kapanır mı? Elektrik aboneliği kapatma masrafı var mı? 2022 elektrik abonelik ücretleri

Eve giriş yaparken alınan elektrik abonelikleri, evden çıkarken kapatılmak gerekmektedir. Eve girerken alınan abonelik ücretleri bulunurken, çıkarken herhangi bir ücret ödenip ödenmeyeceği ve internetten kapanıp kapanmayacağı merak konusu oldu.

Yeni eve taşınınca özellikle kiracı olunduğunda eve ilk girişte yapılması gereken bazı prosedürler bulunmaktadır. Bu prosedürleri tamamladıktan sonra eve giriş yaparak yaşamaya başlayabiliriz. Özellikle elektrik su ve yaşanılan bölgeye göre doğal gaz için abonelik almak gerekmektedir. Abonelik almak isteyen kişilerin en yakın kurumlara giderek, kira kontratı ya da ev kontratını götürerek aboneliklerini açtırmaları gerekmektedir. Aboneliklerini alan kişilerin evlerine yetkililer gelerek, abonelikleri açılmaktadır.

2022 ELEKTİRK ABONELİK ALMA ÜCRETİ NE KADAR?

Elektrik abonelikleri almak için belli bir ücret ödenmesi gerekmektedir. Ücreti ödeyen kişilerin elektrik abonelikleri almak için ödedikleri ücretten sonra verilen adresi yetkili kişiler gönderilmektedir. Yetkililer aynı gün içerisinde verilen adrese giderek elektriklerini açmaktadır. Bu sayede kişinin hem evinde elektrik açılmış hem de aboneliği tamamlanmış olacaktır. Elektrik aboneliği için alınan ücret ise 2022 yılı için 202 TL olarak belirlenmiştir.

ELEKTRİK ABONELİĞİNİ KAPATMA ÜCRETİ VAR MI?

Kirada oturan vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri de kiradan çıktıktan sonra aboneliği iptal etmek için herhangi bir ücretin ödenip ödenmeyeceğidir. Aboneliği iptal etmek isteyen kişiler başvurularının ardından aboneliklerini iptal edebilmektedir. İptalin sağlanmasından hemen ardından herhangi bir ücret ödenmemektedir. Ücretin ödenmemesinin yanı sıra, girişte verilen ücret kişileri geri iade edilmektedir. Gidip kurumlardan yapılan iptal işleminin yanı sıra internet üzerinden abonelik iptal işlemi yapılıp yapılmadığı da merak edilenler arasındadır.

ELEKTRİK ABONELİĞİ İNTERNETTEN İPTAL EDİLİR Mİ?

Elektrik aboneliği internet üzerinden de kapatılabilmektedir. Bu işlem oldukça kısa sürede yapılabilirken, bunun yanı sıra herhangi bir kurumdan gitmeye de gerek yoktur. İnternetten elektrik aboneliği kapatma işlemi adım adım şu şekilde yapılmaktadır;

  • E-devlet üzerinden giriş yapılarak kendi giriş bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir.
  • E-devlete giriş yaptıktan sonra arama kısmına hangi şehirde bulunuyorsanız, şehrin adının yanı sıra "abonelik fesih" yazmanız gerekmektedir.
  • Bu süreçte yeniden kimlik doğrulamasının yanı sıra İban bilgileri de girilmektedir.
  • Fesih başvuru kategorisine yeni başvuru yap sekmesine girerek, fesih işlemini yapabilirsiniz.

Bu işlem sayesinde evinizde oturduğunuz yerden, internet üzerinden kolay bir şekilde abonelik iptali yapabilirsiniz.