Ekonomist Cüneyt Akman'dan Merkez Bankası'na Şok Sözler: Dolar 30 TL'yi Aşacak, İstifa Edin!

Ekonomist Cüneyt Akman'dan Merkez Bankası'na Şok Sözler: Dolar 30 TL'yi Aşacak, İstifa Edin!

Son dönemlerde dolar kurunun hızla yükselişe geçmesine ilişkin açıklamalarda bulunan ünlü Ekonomist Cüneyt Akman, Merkez Bankası’na seslendi. “İstifa edin” çağrısında bulunan Ekonomist Akman, dolar kurunun ulaşabileceği rekor seviyelere dikkat çekti.

Geride bıraktığımız yılın eylül ayında yükseliş trendine giren ve aralık ayının başında rekor seviyelere ulaşan dolar kuru, beraberinde euro kurunun ve altın fiyatlarının da tarihi seviyelere ulaşmasına sebep olmuştu. 18 TL’lik dolar, 20 TL’lik euro ve 1.000 TL’lik gram altın fiyatlarından sonra gündelik hayat akışı içerisinde satın alınan hizmetlerin ve hizmet ürünlerinin de yüksek oranlarda zamlanması, sade vatandaşın oldukça tedirgin olmasına yol açmıştı.

Merkez Bankası’nın piyasa müdahaleleri ve geliştirilen yeni ekonomik model kapsamında bir gecede sert bir şekilde gerileyen ekonomi piyasaları, yeni döneme girilmesi ile birlikte FED yetkililerinin şahin tonlardan açıklamalarda bulunmaları ve akabinde de Rusya- Ukrayna savaşının başlaması ile birlikte, tekrar yükseliş trendine girdi. Enflasyonun artması, savaşın devam etmesi ve FED yetkililerinin faiz artırımı kararları almaları ile birlikte son haftalarda yükseliş hızları iyiden iyiye artan döviz kurları ve altın fiyatları, piyasa uzmanlarının da yorumlarını güncellemelerine sebep oldu. Bu kapsamda güncel tespitlerini açıklayan isimlerden birisi olan Ekonomist Cüneyt Akman, Merkez Bankası’nı hedef aldı.

“İstifa Edin” Çağrısı!

Doların yükseliş hızını değerlendiren Ekonomist Cüneyt Akman, Merkez Bankası’nı hedef aldı. Akman, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: “Bu durumun böyle devam etmesi için herhangi bir sebep yok. Ancak alınan kararlar ortada. Merkez Bankası tüm işlevini yitirmiş durumda. Enflasyonu düşürmek adına hiçbir şey yapmıyorlar. Bari toplantı da yapmayın. Çekilin, istifa edin o zaman!”

“5- 10 Milyar Dolar Değil, 60 Milyar Dolar Bulunmalı!”

cuneyt-akman.jpeg

Piyasaların durumunu değerlendirmeye devam eden Ekonomist Akman, bu durumun toparlanabilmesi için 5- 10 milyar doların değil, 50- 60 milyar doların bulunması gerektiğini ve bu gerekliliğin acil olduğunu iddia etti.

“30 TL’yi Aşabilir!”

Herhangi bir müdahalenin yapılmaması ve enflasyonun bu düzeyde yükselmeye devam etmesi durumunda doların 30 TL’yi dahi aşabileceğini iddia eden Akman, 2018 yılında olduğu gibi şok bir artışın yaşanabileceğine dikkat çekti.

Gursesgazetesi yatırım tavsiyesi vermez. Habere konu olan ifadeler uzman görüşlerine aittir.