Ekmeğe zam geldi mi? Ekmek fiyatları ne kadar oldu, yeni ekmek fiyatları!

Ekmeğe zam geldi mi? Ekmek fiyatları ne kadar oldu, yeni ekmek fiyatları!

Un fiyatlarına gelen zamlar sonrasında ekmek fiyatları ne kadar oldu araştırılıyor. Ekmeğe zam geldi mi? Ekmek fiyatları ne kadar oldu, yeni ekmek fiyatları!

Un fiyatlarına gelen zamlar sonrasında ekmek fiyatları ne kadar oldu araştırılıyor. Buğday ve un fiyatlarının önüne geçilememesi sonrasında maliyetler artmaya devam ediyor. Üreticiler zam yapmamakta direnirken artan maliyetler karşısında ise son çare olarak zammı yansıtmak zorunda olduklarını açıkladı. Ekmek fiyatları ne kadar oldu, yeni ekmek fiyatları açıklandı mı? İşte detaylar ve daha fazlası haberimizin devamında yer alıyor.

Un ve maya fiyatlarının yükselmesi ile birlikte fırıncılar ekmeklere zam yapmaya başladı. İstanbul Ticaret Odası (İTO) zam talebinde bulunurken fırıncılar meclis toplantısını beklemeden gayriresmi zamları yansıttı. 6 ayda 3 kez zamlanan ürünler arasında yer alan ekmeğin fiyatı İstanbul'da 4,5 TL'e çıktığı iddia ediliyor.

İstanbul'da ekmek fiyatları her bölgede zam almazken bazı fırıncılar ise gayriresmi olarak 4,5 TL'den ekmekleri satışa çıkardı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından Nisan ayı meclisinde ekmek fiyatlarına %16,6 oranında zam istenmişti. Bu hafta yapılacak olan Mayıs meclisinde ise gündeme alınmayan ekmek fiyatları artan maliyetler sonrasında fırıncılar tarafından gerekçe göstererek arttı. Ekmek fiyatları zamlandı.

EKMEK FİYATLARI NE KADAR OLDU?

İstanbul'da belirli bölgelerde ekmek fiyatları 4 ve 4,5 TL'den satılmaktadır. Üsküdar ve Beykoz bölgelerinde ekmek 4 TL'den satılıyor. Beşiktaş ve Kadıköy bölgelerinde ise ekmek fiyatları 4,5 TL'den satılmaya başladı.

ANKARA’DA EKMEK FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Türkiye Fırıncılar Federasyonu tarafından yapılan yeni açıklamada 200 gram ekmeğin fiyatı 2,75 liradan 3 TL'ye yükseltildiği belirtilmişti.

Buğday maliyetlerini artmaya devam ederken vatandaşlar ise ekmek almakta zorlanacağa benziyor. Ankara ve İstanbul'da yükselişe geçen ekmek fiyatları Türkiye'nin diğer bölgelerinde ise henüz artmadı. Yaşanan bu gelişmeler sonrasında ise ekmek fiyatları ne kadar olacak araştırılıyor.

Artan maliyetler sonrasında ekmek fiyatlarının tüm Türkiye'de sabit 4 TL'e çıkması bekleniyor. Ekmek fiyatlarının gündeme gelmesi ile birlikte vatandaşlar şimdiden sosyal medyada tepki göstermeye başladı. Yaşanacak bu gelişmeler sonrasında ise fırınlar fiyatları uygulayacak mı merak ediliyor. Olması muhtemel bu gelişmeler sonrasında ise vatandaşlar şehirlerinde bulunan Halk Ekmek şubelerinde ekmek almaya başlaması bekleniyor. Üreticilerin korktuğu bu durum sonrasında ise ekmeğe olabildiğinde az zam yapması bekleniyor.