Ekim ayı enflasyon oranları açıklandı, ocak ayı zamları hesaplandı! En düşük memur maaşı en az 10 bin 856 TL!

Ekim ayı enflasyon oranları açıklandı, ocak ayı zamları hesaplandı! En düşük memur maaşı en az 10 bin 856 TL!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun ekim ayı enflasyon açıklamasından sonra gözler ocak ayı memur ve emekli maaşı zamlarına çevrildi. Yeni hesaplar ortaya kondu. İşte ayrıntılar…

Geride bırakmış olduğumuz senenin son çeyreğinde ekonomi piyasalarında kayda geçen olumsuz gelişmeler, gündelik hayat şartlarının ani bir şekilde ağırlaşmasına ve buna bağlı olarak da enflasyonun tırmanmasına sebep oldu. Bu durum her kesimden vatandaşın bütçesini direkt olarak etkilerken ocak ayının başında hem asgari ücret hem de memur/ emekli maaşı zammı başlıkları altında tarihi seviyelerin açıklanmasına aracılık etti.

Yeni dönemde Rusya- Ukrayna savaşının başlamış olması, FED yetkililerinin ekonomi piyasalarını direkt olarak etkileyen faiz artırımı kararlarını açıklamaları, tedarik problemleri, çip krizi ve daha pek çok olumsuz faktörlerin var olması, yüksek olan enflasyonun daha da yükselmesine sebep oldu. Bu durum hayat şartlarını giderek daha da zorlaştırırken hükümet yetkililerinin de enflasyon ile mücadele kapsamında yüksek oranlı maaş zammı kararı vermelerini sağladı.

2022 yılının sonlarına doğru yaklaşılırken enflasyonun da artmaya devam etmesi, geçim derdi içerisinde olan vatandaşların ocak ayı zammını ip ile çekmelerine sebep oldu. Açıklanan ekim ayı enflasyonu ile birlikte yükselişin devam ettiği resmen gözler önüne serilirken uzmanlardan şimdiye kadar ki açıklamalardan yola çıkarak hesaplanan maaş zammına ilişkin önemli bilgiler geldi.

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU EKİM AYI ENFLASYONUNU AÇIKLADI!

ekim-ayi-enflasyon-oranlari-aciklandi-ocak-ayi-zamlari-hesaplandi-en-dusuk-memur-maasi-en-a-2.jpg

Her ay olduğu gibi bu ay da enflasyon oranlarını açıklayan Türkiye İstatistik Kurumu, enflasyonun yine arttığını gözler önüne serdi. 3 Kasım tarihinde yapılmış olan resmi açıklamaya göre aylık enflasyonun yüzde 3,54, yıllık enflasyonun ise yüzde 85,51 olarak hesaplanmış olduğu bildirildi.

OCAK AYI MAAŞ ZAMLARI HESAPLANDI!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun ekim ayı enflasyon açıklamasının ardından gözler ocak ayı memur/ emekli maaşı zamlarına çevrildi. Zam hesabında kullanılacak olan 4 ‘üncü enflasyon verisinin de tamamlanmasından sonra emekli maaşlarına en az yüzde 10,84, memur maaşlarına ise en az yüzde 11,84 oranında zam yapılacağı bildirildi. Net zammın duyurulması için iki enflasyon verisine daha ihtiyaç olduğu bilgisi kaydedildi.