Edirne halkının dikkatine! Merkez'de bulunan 2 katlı müstakil ev, tarlası ile birlikte 335 bin TL'den satışa sunuldu!

Edirne halkının dikkatine! Merkez'de bulunan 2 katlı müstakil ev, tarlası ile birlikte 335 bin TL'den satışa sunuldu!

Edirne 2’inci Sulh Hukuk Mahkemesi, Merkez’de bulunan bir tarlayı ihale yolu ile satışa çıkardığını duyurdu. İşte mahkeme kararı ile satışa sunulan taşınmaza ilişkin ayrıntılar…

Geride bırakmış olduğumuz yılın son çeyreğinde yükselişe geçerek hem döviz kurlarının hem de altın fiyatlarının yükselmesine sebep olan dolar kuru, emlak sektöründe fahiş fiyatlandırma politikalarının uygulanmasına sebep oldu. Kısa süre içerisinde fiyatları değişen kiralık ve satılık gayrimenkuller, yeni dönem içerisinde de fahiş fiyat artışları ile gündemden düşmedi.

2022 yılı boyunca yükselen grafiklere sahip olan ekonomi piyasaları sebebi ile özellikle büyük şehirlerde uygun fiyatlı gayrimenkullere rastlamak nerede ise imkansız hale gelirken bazı kötü niyetli gayrimenkul sahiplerinin de piyasanın olumsuz durumunu ve vatandaşların gayrimenkul taleplerini fırsat bilerek fiyat artışına gitmeleri, son dönemlerin en büyük emlak durgunluğunun ortaya çıkmasına yol açtı.

2023 yılına girilmesine sayılı günler kala hala uygun fiyatlı gayrimenkul arayışları devam eden vatandaşlar sıklık ile bankaların icralık gayrimenkul ihalelerini takip ederlerken bir ihale haberi de Edirne ilinden geldi. Edirne 2’inci Sulh Hukuk Mahkemesi şehrin Merkez ilçesinde bulunan bir taşınmazı açık arttırma yolu ile satışa çıkardığını duyurdu.

EDİRNE MERKEZ’DE MAHKEMEDEN SATILIK TAŞINMAZ İLANI!

Edirne ilinin Merkez ilçesine bağlı olan Büyükdöllük Köyü’nde tarla satışı yapılacağını ifade eden mahkeme, söz konusu taşınmazın 366 ada 55 parsel sayılı olduğunu belirtti. Tarlanın toplam kullanım alanı 5 bin 150 metre kare olarak açıklanırken tarlanın üzerinde toplam büyüklüğü 225 metrekare olan iki katlı, kargir, boyalı, çatılı, sıvalı bir mesken bulunduğu ifade edildi.

2 katlı evin her bir katında 2 oda, salon, WC, banyo ve mutfak bulunduğunu belirten mahkeme, altyapı hizmetlerinin tamamlandığını ve bölgenin belediye hizmetlerinden yararlandığını ifade etti.

İHALE FİYATI VE TARİHİ BELLİ OLDU!

Yapılan resmi açıklamalara göre taşınmazın 335 bin TL’den satışa sunulduğu ve ihalenin bu fiyat üzerinden başlatılacağı bilgisi kaydedildi. İhale başlangıç tarihi ise 10 Şubat 2023 olarak bildirildi.