Dul ve yetim maaşı alanlara zam gelecek mi, ne kadar oldu?

Dul ve yetim maaşı alanlara zam gelecek mi, ne kadar oldu?

Dul ve yetim maaşı alanlara zam geleceği en çok konuşulanlar arasına girdi. Maaşlara beklenen zam ile birlikte dul ve yetim maaşlarının artması da beklenenler arasında. Peki dul ve yetim maaşlarına ne kadar zam gelecek? Detaylar gursesgazetes,.com'da.

Temmuz ayında emekli ve memurlara beklenen zam dul ve yetim maaşlarına da yansıdı! Enflasyon farkı ile Temmuz ayında zam gelmesi beklenirken, yetim ve dul aylıklarına da zam yapılması beklendiği açıklandı. Bu açıklamaların üzerine dul ve yetim maaşı alan kişiler gelecek olan zammı merak ederken, dul ve yetim maaşı alma kriterleri de merak konusu oldu. Peki kimler dul ve yetim maaşı alabilir?

KİMLER DUL MAAŞI ALABİLİR?

Dul maaşına zam haberinin ardından pek çok vatandaş dul maaşı alabilmenin detaylarını merak etmeye başladı. Dul maaşı almak isteyen kişilerin ise en çok merak ettiği konu, dul maaşı alabilmek için gereken şartlar oldu. Peki kimler dul maaşı alabilir?

  • Dul maaşı alabilmek için sadece kadın olmak gerekmemektedir. Eşi vefat eden erkekler de duş maaşı alabilir.
  • Dul maaşı alabilmek için kişilerin ölen eşinin en az 1800 gün yaşlılık, malüllük ve ölüm sigortasının primi olması gerekmektedir.
  • SGK'sı olan kişilerin ise; en az 5 sene sigortası ve 900 gün primi olması gerekmektedir.

KİMLER YETİM AYLIĞI ALABİLİR?

Dul maaşının yanı sıra yetim maaşı da pek çok kişinin merak ettiği ortak konu oldu. Yetim maaşı alabilecek olan kişilerin kimler olduğu en çok merak edilenler arasına girdi. Peki kimler yetim aylığı alabilir?

Yetim aylığı alabilmek için gereken şartlar şunlardır;

  • Yetim aylığı almak isteyen kişi eğer kız çocuğu ise evlenene kadar yetim aylığı alabilmektedir. Evlendiği anda kesilen yetim maaşı, boşanması durumunda yeniden bağlanmaktadır.
  • Yetim maaşı almak isteyen kişi eğer erkek çocuğu ise 18 yaşına kadar yetim maaşı alabilmektedir. Fakat erkek çocuğunun eğitiminin devam etmesi durumunda bu süre 25 yaşına kadar çıkabilmektedir.

Peki gelmesi beklenen zamlar ile birlikte dul ve yetim maaşları ne kadar olacak? İşte güncel ve zamlardan sonra dul ve yetim maaşları...

DUL VE YETİM MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

  • En düşük dul ve yetim maaşı 650 TL iken zamlardan sonra 750 TL olması bekleniyor.
  • 1250 TL olan maaşların, 1500 TL,
  • 1875 TL olan maaşların 2250 TL ve
  • 2000 TL ve üzeri olan maaşların ise 2250 TL olacağı iddia ediliyor.