Düğün Fiyatlarına Bu Sene Şok Zam! Evlenmek Adeta Hayal Oldu! Düğün Maliyetlerine %115 Zam!

Düğün Fiyatlarına Bu Sene Şok Zam! Evlenmek Adeta Hayal Oldu! Düğün Maliyetlerine %115 Zam!

Düğün sezonunun gelmesi ile birlikte, evlenmeyi düşünen çiftler düğün masraflarını hesaplamaya başladılar. Gelen zamların ardından düğün yapmak isteyen kişiler adeta şok yaşadı. Peki evlilik maliyeti ne kadar oldu? Detaylar gursesgazetesi.com'da

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte evlilik hayali kuran kişilerin, gelen zamlarından ardından evlenmeleri adeta gerçek anlamda hayal oldu! Geçen seneye oranla bu sene gelen zamlar ile birlikte evlenmek isteyen kişiler büyük hayal kırıklığı yaşadı. Oldukça maliyetli olan düğünlerin fiyatların artması ile birlikte daha da maliyetli bir hale gelmesi bu sene düğün yapacak olan kişilerin maddi açıdan zorlanmalarına neden oldu.

Bu sene düğün yapacak olan kişiler, yaz ayının gelmesi ile birlikte planlar yapmaya başladı. Çiftlerin gördükleri fiyatlar ile birlikte büyük bir hayal kırıklığı yaşadıkları kayıtlara geçti. Evlenmeyi düşünen pek çok çift; gelinlik, damatlık, ev masrafları, ikramlar derken fiyatların artması ile birlikte oldukça zorlu anlar yaşadı. Düğünün yapılması için hazırlıklar yapan pek çift, çoğu hayalinden vazgeçtiklerini ya da borç ile evlendiklerini açıkladı. Peki geçen seneye göre evlilik masrafları ne kadar arttı?

Evlilik Masrafları %115 Arttı!

Evlenmek için hazırlıklar yapan çiftler ev masrafları, düğün masrafları derken pek çok alanda gelen zamların ardından büyük bir maddi sıkıntı çektikleri öğrenildi. Mobilyalara gelen zamlar ev kuran kişileri oldukça zorladı. Geçen seneye oranla %115 artan evlilik maliyetlerinde fiyatlar şu şekilde oldu;

En düşük ev eşya fiyatlarının aşağıdakiler gibi olduğu açıklandı.

  • Yemek odası takımı - 12 bin TL
  • Oturma odası takımı - 14 bin TL
  • Çamaşır makinesi - 6 bin TL
  • Bulaşık makinesi - 6 bin 500 TL
  • Buzdolabı - 9 bin TL
  • Fırın - 4 bin TL

Başlıca ev masraflarının bu şekilde olmasının yanı sıra düğün masraflarında da gözle görülür bir düzeyde artış yaşandı. Yemekli düğün yapmak, çiftler için adeta lüks hale geldi. Peki düğün maliyetleri ne kadar oldu?

Eskiden bir düğünün maliyeti 15 bin TL'den başlarken, son senelerde oldukça fazla artış yaşandı. 2017 yılında bir evliliğin maliyeti 50 bin TL iken şu an düğün maliyeti 200 bin TL'ye yükseldi. Bunun yanı sıra ev masraflarının da artması ile birlikte evlenecek olan çiftlerin çoğu, pek çok konuda isteklerinden vazgeçtiklerini dile getirdi.