Dolar ve Euro'da kurunda sert hareketlilik yaşanıyor! BDKK'nın kararı sonrası ünlü Ekonomistlerin değerlendirmeleri!

Dolar ve Euro'da kurunda sert hareketlilik yaşanıyor! BDKK'nın kararı sonrası ünlü Ekonomistlerin değerlendirmeleri!

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu'nun açıklamasının ardından Dolar ve Euro kurunda sert düşüş yaşanmakla birlikte bu hareketliliğin devam edileceği yönünde ünlü Ekonomistler tarafından değerlendirmeler geldi. Detaylar gursesgazetesi.com'da...

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu'nun açıklamasının ardından Dolar ve Euro kurunda sert düşüş yaşanmakla birlikte bu hareketliliğin devam edileceği yönünde ünlü Ekonomistler tarafından değerlendirmeler geldi. Yaklaşık iki haftalık süreç sonrası devamlı günden güne artış gösteren Dolar ve Euro kuru ekonomik reform paketi ve Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu tarafından yapılan açıklamalar sonrası Dolar ve Euro kurunda beklenmedik gelişme yaşandı. Sert düşüş sonrası yaşanılan hareketliliğin devam edileceğine dair Ünlü ekonomistler tarafından net açıklamalar geldi. Türkiye ekonomisinde yaşanılan her %5 büyüme sonrası 150 bin yeni istihdam çalışma alanı oluştuğuna dair bilgiler de gelmeye devam ediyor. Türkiye ekonomisinde son yıllarda yaşanılan düşüş ve ters yönlü büyümenin sebebi kur fiyatları üzerinde yaşanılan gergin artışın neden olduğu biliniyor. Türkiye ekonomisinde büyüme gerçekleşirken, bu artışın refah ve kalkınma düzeyine yansıması vatandaşın rahatlığına neden olamamasının tek sebebi Dolar ve Euro kurunda günden güne önü kesilemeyen artışların olduğu açıklanmaktadır.

Ekonomistlerin Değerlendirmeleri!

24 Haziran günü Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK) açıklamasıyla birlikte yaklaşık iki haftadır beri artış gösteren Dolar/TL işleminde ilk defa 16,50 TL seviyelerine düştüğü göründü. Aynı şekilde Euro/TL işleminde de 17,10 TL seviyelerinde işlem yapıldığı aktarıldı. Vatandaşlar üzerinde panik etkisi yaratan düşüş sonrası yastık altı diye tabir edilen zor günler için veyahut TL'nin enflasyon karşısında yaşadığı değer kaybını önlemek amacıyla kur çeşitliliğine yönelen vatandaşlar kar etmek amacıyla veya zarar etmemek için ellerinde bulunan Euro, Dolar ve diğer yabancı para birimlerini döviz kurlarında bozdurarak devasa boyutlara ulaşan işlem hacimleri sebebiyle sert düşüş yaşanması gerekirken beklenmedik bir gelişme yaşanarak ters yönlü hareketlilik yaşanmıştır. Bu düşüşlerin alt seviyelere doğru gerileme yaşanması beklenilirken, bu sebeplerden dolayı yüzdelik kısmı az boyutta düşüş yaşanmaktadır. İlerleyen günlerde açıklanacak ekonomik reform paketi sonrası kur üzerinde farklı gelişmeler olması bekleniliyor.