Doğalgazın ardından elektriğe de zam! Elektriğe yüzde 15 zam geldi!

Doğalgazın ardından elektriğe de zam! Elektriğe yüzde 15 zam geldi!

Bugün sabahın erken saatlerinde elektriğe yüzde 15 zam yapıldığı açıklandı. Konu ile ilgili açıklamanın ardından detaylar merak konusu oldu.

Dün gece saatlerinde doğalgaza zam haberinin ardından bu sabah da elektriğe zam geldiği açıklandı! En son gece doğalgaza gelen zamlar vatandaşlar tarafından merak edilirken, elektriğe gelen zam haberi de gündeme geldi. Bir süredir elektriğe zam gelmesi konusunda öngörü ve paylaşımların yanı sıra bu zam haberinin gelip gelmeyeceği de merak konusuydu.

Bugün sabah erken saatlerde elektriğe zam geldiği açıklandı. Yüzde 15 gelen zammın yanı sıra dün gece saatlerinde de doğalgaza zam geldiği açıklanmıştı. Bu sabah pek çok vatandaş zam haberi ile ilgili araştırmalar yaptı.

DOĞALGAZA NE KADAR ZAM GELMİŞTİ?

Dün doğalgaza yüzde 30 zam geldiği açıklandı. Bu zammın ise Haziran ayında evlerde kullanılacak olan doğalgaza uygulandığı belirtildi. Bu zam ile birlikte de Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) zamların ardından metreküp bazında fiyatlarını açıkladı. Açıklama ise şu şekildeydi;

  • Konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine uygulanacak satış fiyatı - 3 bin 264 TL ( bin metreküp doğalgaz)
  • Sanayi aboneleri için tarifesi için uygulanacak olan fiyat ise - 10 bin 416 TL (bin metreküp doğal gaz) olarak belirlendi.

DOĞALGAZIN ARDINDAN ELEKTRİĞE DE ZAM!

Bir süredir yapılan açıklamalar ile birlikte elektriğe de zam gelmesi beklenmekteydi. Bundan kısa bir zaman önce Kemal Kılıçdaroğlu da konu ile ilgili açıklama yaptı. Bu açıklamasının ardından elektriğe herhangi bir zammın gelip gelmeyeceği merak konusu olmuştu. Açıklamasında; "Vatandaşlarımız hazırlıklı olsun elektriğe önümüzdeki günlerde zam gelecek." şeklinde gelecek olan bu zammı bir bakıma önceden haber verdi. Bugün itibari ile zam haberi duyuruldu.

Dün gece saatlerinde de doğalgaza gelen zammın hemen ardından bu sabah da elektriğe zam geldiği duyuruldu. Doğalgaza gelen zam yüzde 30 iken Elektriğe gelen zammın yüzde 15 olduğu öğrenildi. Gelen bu zam ile birlikte

Ticarethane tarifelerinde elektriğin kilovatsaat fiyatı - 208,9154 kuruş

Yüksek kademedeki kilovatsaat fiyatı - 278,0099 kuruş,

Alçak gerilim sanayi aboneliklerin kilovatsaat fiyatı ise - 287,5739 kuruş şeklinde belirlenirken

Yeşil tarifede kilovatsaat fiyatı - 268,2821 şeklinde belirlendiği açıklandı.