Doğalgaz faturası yüksek gelenlere yeni formül! 15 banka ile anlaşmaya varıldı! Herkes yararlanabilecek!

Doğalgaz faturası yüksek gelenlere yeni formül! 15 banka ile anlaşmaya varıldı! Herkes yararlanabilecek!

Doğalgaz faturasını ödemekte zorlanan vatandaşlar için yeni formüller üretilmeye devam ediyor. Kış öncesinde yapılan yeni düzenleme ile faturalar artık rahatça ödenebilecek! İşte detaylar…

Enerji fiyatlarının son yıllarda ciddi şekilde zamlanmasının ardından vatandaşlar doğalgaz başta olmak üzere birçok faturayı ödemekte zorlanmaya devam ediyor. Doğalgaza gelen zamlar sonrasında özellikle kış öncesinde faturalarını nasıl ödeyeceklerini düşünen vatandaşlar için yeni bir formül devreye sokuldu.

İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (İGDAŞ), vatandaşların faturalarını rahatça ödemelerini sağlamak için 15 banka ile anlaşmaya varıldığını açıkladı. Doğalgaz fatura ödemelerinde vade farksız taksitlendirme formülünün hayata geçirildiği duyuruldu.

DOĞALGAZ FATURALARINI TAKSİTLENDİRME FIRSATI!

dogalgaz-faturasi-yuksek-gelenlere-yeni-formul-15-banka-ile-anlasmaya-varildi-herkes-yararl-2.jpg

Üst üste gelen zamlar sonrasında faturalarını ödemekte zorlanan vatandaşlar için taksitlendirme formülü sunulmaya başladı. Özellikle yeni yıldan itibaren gelmesi beklenen yeni zamlar ile birçok kişi kışın gelecek yüksek doğalgaz faturalarını nasıl ödeyeceğini düşünmeye başladı.

İGDAŞ tarafından yapılan duyuruda ise vatandaşların yüksek doğalgaz faturalarını çok daha kolay bir şekilde ödemelerini sağlamak için 15 banka ile anlaşıldığı ifade edildi. 1 Ekim 2022 – 31 Mayıs 2023 tarihleri arasında kredi kartına taksit kampanyası kapsamında 2 – 5 taksit arasında ödeme imkanı sunulacak.

15 BANKA İLE ANLAŞMAYA VARILDI!

Halkbank, Ziraat, Yapı Kredi, Alternatif Bank, Denizbank, Garanti, ING, Kuveyt Türk, Odea, QNB, TEB, Türkiye Finans, Akbank, İş Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası üzerinden doğalgaz faturalarını ödemekte zorlanan kişilerin taksit imkanından yararlanması sağlanacak.

Halkbank 5 taksit fırsatı sunarken, Ziraat, Yapı Kredi ve İş Bankası 4 taksit imkanı sunuyor. Diğer bankalarda ise 2 ila 3 taksit arasında değişen taksit oranlarında fatura ödemeleri yapılabilecek.

FİNANSMAN DESTEĞİ DE SAĞLANACAK

İGDAŞ Genel Müdürü Dr. Mithat Bülent Özmen tarafından yapılan açıklamada ise konunun detayları paylaşıldı. 1 Kasım itibariyle hayata geçen çalışma kapsamında Vakıf Katılım ile yapılan anlaşma kapsamında İGDAŞ aboneleri için limit tahsis edildi. Vade farksız ve masrafsız olarak İGDAŞ abonesi olan ve fatura borcu bulunmayan evsel abonelere finansman desteği verilmesi hedefleniyor.