Devlet Güvencesi Altında Ev Sahibi Olmak İsteyenler Dikkat! TOKİ 30 Bin TL Peşinat ile Konut Satacak!

Devlet Güvencesi Altında Ev Sahibi Olmak İsteyenler Dikkat! TOKİ 30 Bin TL Peşinat ile Konut Satacak!

Yeni dönemde birçok faktör sebebi ile giderek pahalılaşan konut fiyatları sebebi ile kendi evinin sahibi olma hayallerini ertelemek zorunda kalan vatandaşlara, TOKİ’den müjdeli haber geldi. Kamu kurumu, temmuz ayı içerisinde birçok ilde konut satacak...

2021 yılının son aylarına doğru döviz kurlarında ve altın piyasasında gözlenen olumsuz gelişmeler, pek çok sektörde yüksek oranlı zamların ortaya çıkmasına sebep oldu. Başta gıda olmak üzere, otomotiv ve emlak sektörü de hammadde fiyatlarının artışından direkt olarak etkilenerek, piyasada fahiş rakamların ortaya çıkmasına yol açtı.

Ekonomi piyasalarında gözlenen olumsuz gelişmelerden en çok etkilenen sektörlerden birisi olan emlak sektörü hem ikinci el hem de sıfır konutların nerede ise 3 katı fiyatına satılmasına aracılık etti. Fahiş fiyatlar karşısında ev sahibi olma hayallerini ertelemek durumunda kalan vatandaşlar, uygun fiyatlı konutların hala var olup olmadığını da araştırmaya devam ediyorlar. Bu noktada devreye giren kamu kurumu TOKİ, her yıl olduğu gibi bu yıl da devlet garantisi ile düşük fiyatlar karşılığında konut satışı gerçekleştireceğini açıklayarak, temmuz ayı satış listesini yayınladı.

TOKİ’den 16 İlde Satılık Konutlar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren ve Türkiye’nin dört bir yanında uygun fiyatlar karşılığında konut satışı gerçekleştiren TOKİ, temmuz ayı içerisinde satışa çıkacak olan konutlara ilişkin bilgileri yayınladı. TOKİ tarafından yapılan resmi açıklamaya göre temmuz ayı içerisinde konut satışlarının gerçekleştirileceği iller, şu şekilde belirlendi:

  • Kırıkkale, Karaman, Hatay, Gaziantep, Eskişehir, Van, Trabzon, Sivas, Siirt, Sakarya, Kütahya, Konya, Elazığ, Denizli, Bursa, Ankara.

TOKİ Konut Satış Fiyatları Belli Oldu!

2019/07/22/mzmxmdg0ot-toki-balikesir-karesi-2019-projesi-26-soruda-tum-detaylariyla4ee48.jpg

TOKİ tarafından yapılan duyuruya göre 16 ilde gerçekleştirilecek konut satışları için en yüksek 3+1 konut fiyatı 588.040,60 TL, en düşük 3+1 konut fiyatı 505.567,56 TL olarak belirlendi.

Bolu Projesinin Detayları Açıklandı!

TOKİ’nin Bolu ili Mudurnu ilçesi için planladığı satışların ayrıntıları belli oldu. Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre Taşkent beldesinde 3.Etap 108 konut, 4 dükkân projesi hayata geçirilecek ve satış fiyatı 395.609,36 TL olacak.