Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından bugün Bakan Nebati de enflasyon açıklaması yaptı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından bugün Bakan Nebati de enflasyon açıklaması yaptı!

Enflasyonun yükselmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamanın hemen ardından bugün Bakan Nebati de konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Dünkü gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıda görüşülen konular ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen bu basın toplantısında görüşülen önemli konular hakkında alınan kararlara değinilmişti. Bu açıklamaların arasında enflasyon ile ilgili önemli konular da bulunmaktaydı. Enflasyonda yaşanan ciddi yükseliş deniyle yaşanan bu sıkıntıların bitimi işin tarih veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun yanı sıra alınan tedbirlerden şu sözler ile bahsetmişti;

BİRAZ DAHA SABIR BEKLİYORUZ

2023 yılında enflasyonu makul ve daha aşağı seviyelerine indireceklerini dile getiren Erdoğan, konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı; "Kur dalgalanması, enflasyonda yaşanan ciddi yükseliş hepimizin canını sıkmıştır. Her ne kadar sistemi dengeye oturtmuş olsak da enflasyon yükünü bir müddet daha çekeceğimiz açıktır. Milletimizden biraz daha sabır bekliyoruz. İnşallah 2023'ün Şubat ve Mart aylarından itibaren enflasyonu makul ve daha aşağı indireceğimiz seviyeye çekmiş olacağız. Bu noktaya indirecekten sonra işimiz daha kolaydır."

Bu açıklamaların yanı sıra tedbir amacı ile alınan Ek Bütçe teklifinden de şu sözler ile Cumhurbaşkanı Erdoğan bahsetti; "Aldığımız tedbirlerden biri TBMM'de görüşülmekte olan Ek Bütçe teklifidir. Bu yılda bütçe disiplinine önem veren hükümet olarak temel göstergelerde sıkıntıya meydan vermedik. Yüksek enflasyonun gelir ve gider rakamlarında yol açtığı değişkenlik ek bütçe ihtiyacını ortaya çıkarmıştır."

Enflasyon ile ilgili yaşanan bu gelişmelerin yanı sıra bugün Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de açıklama yaptı. Açıklamalarında enflasyona değinen Nebati, ihracattaki durumumuzdan da bahsetti.

BAKAN NEBATİ'DEN ENFLASYON AÇIKLAMASI

Güncel bir değerlendirme yaparak sözlerine başlayan Bakan Nebati enflasyon hakkında "Mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz." dedi. Sözlerine "Enflasyonun olumsuz etkilerinin fakındayız." diye başlayan Bakan Nebati şu sözleri dile getirdi;

"Enflasyonla mücadele konusunda gerekli tecrübe ve donanıma sahibiz, mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz ve enflasyonu kısa süre içerisinde düşürmeyi yine biz başaracağız. Bu süreçte vatandaşlarımızın fiyat artışlarından daha az etkilenmesi için azami çabayı gösteriyoruz."

Bu açıklamanın yanı sıra ihracattan bahseden Bakan Nebati, Mayıs ayında ihracatın yıllık 242,6 milyar dolar ile Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaştığını dile getirdi.