Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliler için adım atmayı sürdüreceğiz açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliler için adım atmayı sürdüreceğiz açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Elazığ mitinginde yaptığı açıklamalar gündem oldu. Emekliler hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan adımların atılmaya devam edileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerel seçim çalışmaları için gaza bastı. Bu kapsamda günü Elazığ ve Malatya mitingleri ile tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan her iki kentte de vatandaşlara hitap ederek önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özellikle emekliler hakkındaki yaptığı açıklamalar günün en çok konuşulan konusu haline geldi.

ELAZIĞ'DA KONUŞTU!

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Elazığ mitinginde vatandaşlara hitap ederken 20 belediye başkanı için Elazığlılardan destek istedi. Mitinge 65 bin vatandaşın katıldığı açıklanırken coşkulu kalabalık gözlerden kaçmadı. Miting kadar konuşulan konu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomiye ilişkin ve özellikle de emekliler hakkında yaptığı açıklamalar oldu.

EMEKLİLERE SESLENDİ

Konuya emeklilere seslenerek giriş yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emeklilerimizin şunu bilmesini isterim; biz muhalefet gibi hayal taciri değiliz. Bugüne kadar ne söz vermişsek yapmışız, yapamayacağımız şeyin de sözünü vermemişiz. Biz oy için büyük bir muhabbet beslediğimiz milletimize tek bir yalan söylemedik, söylemeyiz. Hasbi ve harbi davrandık. Gönül diliyle kendimizi ifade edip milletimizin gönlüne girdik. İnşallah el ele vererek sorunlarımızı çözeceğiz. Yeter ki aramıza kimseyi sokmayalım. Gerisi Allah’ın izniyle kolaydır.” dedi.

Emekliler için elden gelenin yapılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emeklilerimizin de çalışanlarımızın da gelirlerini artırmak en büyük arzumuzdur. Türkiye ekonomisi çok iyi bir yola girmiştir. Dünya yerinde sayarken yüzde 4,5 büyümüş bir ekonomiye sahibiz. Enflasyon sorunumuz var. Çalışanımızın da emeklimizin de sıkıntılarının farkındayız. Bunların hepsini çalışarak, üreterek çözeceğiz. Türkiye’nin imkanları arttıkça emeklinin de çalışanın da kazancı artacaktır. Ülke olarak kazanacağız, ülke olarak paylaşacağız.” ifadelerini kullandı.

Emekliler için bugüne kadar önemli kararlar aldıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emeklilerimize önce yüzde 49,50 oranında maaş zammı verdik. En düşük emekli aylığını 10.000 TL’ye yükselttik. Kısa bir süre önce emekli, bayram ikramiyelerine de yüzde 50 zam yapıp 3.000 TL’ye çıkardık. Emekliler için adım atmayı sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.