Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşları ve enflasyon mesajları!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşları ve enflasyon mesajları!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yılın ikinci yarısı itibariyle enflasyonun düşmeye başlaması ile beraber rahatlama yaşanmaya başlanacağını açıklayarak uygulanan ekonomik programın arkasında olduklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerel seçimler için il il gezerek düzenlediği mitinglerle vatandaşlardan kendi adaylarına destek istemeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak Yozgat, Aksaray ve Tokat’ta vatandaşlara seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomi alanında önemli açıklamalarda bulunarak vatandaşlardan kendilerine güvenmelerini talep etti.

YENİ ADIMLAR ATIYORUZ

Türkiye’nin çok önemli gelişmeler kaydettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Büyümede, milli gelirde, ihracatta, savunma sanayisinde, diplomaside tarihin en iyi seviyelerini görüyoruz. Her dönemde olduğu gibi bu dönemde de çeşitli engelle ve çok sayıda sıkıntı ile karşılaşıyoruz. Bölgemizde yaşanan krizlerin ve gerilimlerin ülkemize yansımaları oluyor. Dünyanın her yerinde olduğu gibi bizim ülkemizde de can yakan bir enflasyon sorunu var. Bundan dolayı hayat pahalılığıyla boğuşuyoruz. Çalışanlarımızın ve emeklilerimizin alım güçlerindeki kayıpları telafi etmek için sürekli olarak yeni adımlar atıyoruz.” dedi.

EMEKLİLER İÇİN FEDAKARLIKLAR YAPTIK

Emekliler için önemli fedakarlıklar yaptıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emekli vatandaşlarımız yaşanan gelişmelerden daha az etkilensinler diyerek taşın altına elimizi sokuyoruz. Tüm emeklilere bir defaya mahsus olarak 5.000 TL ödeme yaptık. Yılbaşında emeklilerimizin maaşlarına yüzde 50 oranında zam yaptık. Bununla da kalmadık emekli bayram ikramiyelerine yüzde 50 zam uyguladık. Son olarak da emeklilerimizin banka promosyon ödemelerini 12.000 TL’ye yükselttik.” ifadelerini kullandı.

YILIN İKİNCİ YARISINA DİKKAT!

Çözüm için tarih de veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonun düşmeye başlaması ile elimiz biraz daha rahatlayacak. Çünkü yüksek enflasyon ortamında biz ne kadar zam yaparsak yapalım dipsiz bir kuyu gibi kaybolup gidiyor. Önce enflasyonu kontrol altına almamız gerekiyor. Allah’ın izniyle bunu da başaracak hem birikime hem de programa sahibiz. Enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara düşüreceğiz.” şeklinde konuştu.