Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret sinyali geldi! Temmuz ayında zam gelmesi bekleniyordu, tepkiler tsunami gibi yükseliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret sinyali geldi! Temmuz ayında zam gelmesi bekleniyordu, tepkiler tsunami gibi yükseliyor!

Bugün yapılan Kabine toplantısı sonrasında gündeme dair Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret sinyali geldi! Temmuz ayında zam gelmesi bekleniyordu, tepkiler tsunami gibi yükseliyor!

Bugün yapılan Kabine toplantısı sonrasında gündeme dair Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Vatandaşın merakla beklediği gelişmeler arasında yer alan asgari ücret zammına ilişkin sinyallerin geldiği toplantı sonrası açıklamalarda vatandaş hayal kırıklığına uğradı. Erdoğan tarafından yapılan açıklamalar sonrasında asgari ücrete Temmuz ayında ikinci zam gelmesi beklenirken gelen açıklamalar ise tepkilerin dozajını her geçen saat yükseltiyor.

Sosyal medyada kabine toplantısı sonrasında çıkan kararlara gelen eleştiriler asgari ücret sinyali sonrasında ise daha da arttı. Tepkiler tsunami gibi yükselmeye devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması gelmedi. Konular arasında asgari ücrete de sinyal veren Erdoğan zam için yılbaşını işaret etti. Yapılan bu açıklamalar sonrasında ise asgari ücretlileri yılın geri kalanında zor zamanlar bekliyor.

ARTAN HAYAT PAHALILIĞI ASGARİ ÜCRETLİLERİ ENDİŞELENDİRİYOR

Türkiye'de yeni yıl ile birlikte yükselen enflasyon hayat pahalılığını arttırdı. Her geçen ay bir önceki aya oranla birçok sektörde ki ürünlere zam gelmeye devam ederken vatandaşlar ise zor günler geçiriyor. Gelen açıklamalar sonrasında ise asgari ücretliye Temmuz ayında zam gelmesi beklenmezken, maaş iyileştirmeleri için yılbaşı işaret edildi.

Sosyal medyaya düşen açıklamalar sonrasında ise vatandaşlar tepkilerini arttırdı. Özellikle artan hayat pahalılığı asgari ücretliler için yılın geri kalanında zor günler geçireceğini işaret ederken konu ile ilgili ekonomistler herhangi bir açıklamada bulunmadı. İşverenlerin düşünüldüğü asgari ücret zammında karar çıkmaması ise tepkilere neden açtı.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI İÇİN YILBAŞI İŞARET EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret zammında yılbaşını işaret etti. Toplantı sonrasında memur ve emekliler için müjdeli haberler gelirken asgari ücretli çalışanlar için ise herhangi bir açıklamada bulunulmadı. Toplantı sonrasında çıkan kararlarda asgari ücretli için Erdoğan tarafından zam sinyalinin yılbaşına işaret edilmesi yılda bir kez zam gelen asgari ücretliler için normal olarak da karşılandı.

Sosyal medyaya düşen kabine toplantısı kararları ise asgari ücrete ilişkin yapılan sinyal sonrasında ise tepkilerin dozajını arttırdı. Vatandaşlar asgari ücret için maaş iyileştirmesi beklerken gelen açıklamalar ise olumsuz bir tepki doğurdu. Gündemde "asgari ücret yetiyor mu" anketleri yapılmaya başlandı.