Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama geldi! Asgari ücret zammı yolda!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama geldi! Asgari ücret zammı yolda!

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Nebati'den ilgi çekici açıklamalar geldi. Açıklamalarda asgari ücrete zam da vardı. Detaylar gursesgazetesi.com'da.

Bakan Nebati bugün yaptığı konuşmada asgari ücrete zamma yeşil ışık yaktı. Milyonlarca kişinin beklediği asgari ücrete zammın gelip gelmeyeceği merak konusu iken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da geçen gün yaptığı açıklama bu ihtimali güçlendirdi. Uzun süredir gündemde olan asgari ücret zammının ne zaman hayata geçeceği merak konusu iken, Nureddin Nebati'nin "Ekonomi politikalarımızın tasarlanma aşamasında asla göz ardı etmediğimiz temel konulardan biri de dar ve sabit gelirli vatandaşlarımızın gelir düzeyini artırmak, refah seviyesini yükseltmek ve bu doğrultuda gerekli uygulamalarla tedbirleri ivedi bir şekilde hayata geçirmektir.” açıklaması ile asgari ücrete yeşil ışık yaktığı şeklinde yorumlandı. Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması üzerine gelen bu açıklamalar asgari ücrete zam iddialarının artmasına neden oldu. İşte Nureddin Nebati ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları...

Nureddin Nebati sosyal medya hesabı üzerinden şu paylaşımları yaptı.

"VATANDAŞLARIMIZIN GELİRLERİNİ ARTIRICI TÜM TEDBİRLERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

“Ekonomi politikalarımızın esası; yatırım, üretim, ihracat ve istihdam odaklı büyümeyi sağlamak, yüksek katma değerli üretimi teşvik ederek ürettikçe büyümek ve büyümenin getirilerini toplumun tüm kesimlerine yansıtmaktır. Ekonomi politikalarımızın tasarlanma aşamasında asla göz ardı etmediğimiz temel konulardan biri de dar ve sabit gelirli vatandaşlarımızın gelir düzeyini artırmak, refah seviyesini yükseltmek ve bu doğrultuda gerekli uygulamalarla tedbirleri ivedi bir şekilde hayata geçirmektir.

“Bu kapsamda, dar ve sabit gelirli vatandaşlarımızı korumak amacıyla sosyal desteklerden vergi indirimlerine, tarımsal desteklerden enerji sübvansiyonlarına kadar gerekli tüm tedbirleri alarak vatandaşlarımızın gelir düzeyini ve refah seviyesini korumayı önceliklendirdik. Uyguladığımız politikalar ile artan enflasyon karşısında özellikle gelir seviyesi düşük vatandaşlarımızın alım gücünü korumak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de yatırım, üretim, ihracat ve istihdam odaklı sürdürülebilir büyümeyi sağlayarak toplumsal refahı artıracak, emeğin ve alın terinin ne kadar değerli olduğunun bilinci ile vatandaşlarımızın gelirlerini artırıcı tüm tedbirleri hayata geçireceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise geçtiğimiz gün yaptığı çarpıcı açıklama şu şekildeydi;

"VATANDAŞLARIMIZIN GELİRLERİNİ ARTIRARAK ARADAKİ FARKI KAPATACAĞIZ"

"Petrol fiyatlarının arttığı dönemde dünyada neyin nereye geldiğini takip ediyorsunuz. Ücretliler başta olmak üzere her kesimden vatandaşımızın gelirlerini artırarak aradaki farkı kapatacak programları hazırlıyoruz."