Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sunuldu! 3600 Ek Gösterge İçin Yeni Detaylar Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sunuldu! 3600 Ek Gösterge İçin Yeni Detaylar Belli Oldu

Vatandaşlar tarafından sürekli olarak beklenen 3600 ek göstergeye yönelik yeni detaylar belli olmaya başladı. 3600 Ek gösterge çalışması bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu.

Milyonlarca memur ve emeklinin beklediği yeni çalışmaya ilişkin detaylar belli olmaya başladı. Bugün içerisinde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge çalışmasını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletti. Cumhurbaşkanına iletilen çalışmanın yakın zamanda onaylanıp onaylanmayacağı herkes tarafından merak edilmeye başlandı. Detaylar gursesgazetesi.com'da..

Memur ve memur emeklileri tarafından beklenen 3600 ek gösterge çalışması bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuldu. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren çalışmanın düzenlemesi devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge çalışmasını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunarak sürecin yeni bir aşama kazanılması sağlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulan çalışmayla birlikte yeni düzenlemeler tamamıyla gözden geçirilecek. Çalışmanın Cumhurbaşkanına sunulmasıyla birlikte önümüzdeki günlerde Çalışma Bakanlığı ve Memur-Sen arasında son bir toplantının yapılması öngörülmekte. Yapılacak toplantıyla birlikte 3600 ek göstergenin hangi alanları kapsayacağı ve çalışmanın detayları belli olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yapılacak toplantının öncesinde çalışmanın kapsamının büyük oranda belirlendiğini açıkladı.

cumhurbaskani-erdogana-sunuldu-3600-ek-gosterge-icin-yeni-detaylar-belli-oldu2.jpg

Hemşire, din görevlisi, polis ve diğer meslek gruplarındaki kamu personellerini kapsayan çalışma Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2018’de açıklanmıştı. Açıklanan ek gösterge kapsamında bu meslek gruplarının maaş ve emekli olduklarındaki ikramiyelerinin artırılacağı bekleniyor. 16 Şubat tarihinde yapılan toplantıyla birlikte 3600 ek gösterge çalışmasının tüm memurları kapsaması için talep iletilmişti. 3600 Ek Gösterge Komisyonu oluşturularak çalışmanın en hızlı ve doğru şekilde yapılması amaçlanıyor.

16 Şubat tarihinde komisyon ilk toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in başkanlığında, hükümet temsilcileri ve Memur-Sen yetkililerinin katılımıyla birlikte gerçekleşmişti. Oluşturulan komisyonun ikinci toplantısı 16 Mart tarihinde basına kapalı şekilde gerçekleşti. Komisyonun ikinci toplantıyı yapmasıyla birlikte Memur-Sen yetkilileri sınırlı memur alanlarını kapsayan çalışmaya tüm memurların dahil edilmesini önerdi. Toplantı içerisinde Memur-Sen yetkilileri 2200-3600 ve 3600-4800 göstergeler arasında yeni kademeler getirilmesi için önergede bulundu. Komisyon tarafından son toplantının 13 Mayıs’ta yapılması beklenirken toplantı ertelendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin toplantının yapılması için Mayıs sonunu işaret etmişti. Yeni yapılan gelişmeyle birlikte Hazine Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yetkililer tarafından hazırlanan 3600 ek gösterge çalışması alternatiflerini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a ulaştırdı.