Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen duyurdu! 35 yaş altı gençlere, 300 bin TL'ye kadar faizsiz iş yeri açma desteği verilecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen duyurdu! 35 yaş altı gençlere, 300 bin TL'ye kadar faizsiz iş yeri açma desteği verilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayınlanmış olan girişimci desteği, duyuruldu. İşte Halkbank aracılığı ile verilecek olan girişimci desteğinin ayrıntıları…

Eğitim aldıkları veya ilgilerinin olduğu alanlarda faaliyet göstermek isteyen gençler için kamu kurumundan destek kampanyası müjdesi geldi. Kendi iş yerini açmış ya da açacak olan genç girişimciler için geliştirilmiş olan kredi kampanyasının içeriği, ilgili grup içerisinde yer alan tüketiciler tarafından yakın takibe alındı.

22 Ekim tarihinde yayınlanan Resmi Gazete aracılığı ile duyurulmuş olan yeni kredi kampanyasına göre 35 yaşın altında olan tüm genç girişimcilere, Halkbank aracılığı ile faizsiz olarak iş yeri açma desteğinin verileceği bilgisi kaydedildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayınlanmış olan destek kampanyasının ayrıntıları, kamuoyu ile paylaşıldı.

KAMU KURUMLARINDAN GENÇ GİRİŞİMCİLERE FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ!

cumhurbaskani-erdogan-resmen-duyurdu-35-yas-alti-genclere-300-bin-tlye-kadar-faizsiz-is-yeri-a-2.jpg

Ülke sınırları içerisinde yaşayan vatandaşları istihdama kazandırmak ve kendi işlerini yapmalarını sağlamak amacı ile birçok kategori altında proje geliştiren KOSGEB, yeni karar ile birlikte Halkbank ile iş birliği yaptı. İki kamu kurumu arasında yapılan iş birliği kapsamında kendi iş yerini kurmak isteyen veya hali hazırda iş yerini kurmuş ancak desteğe ihtiyacı devam eden girişimcilere, nakit desteğinin verileceği bilgisi kaydedildi.

Halkbank- KOSGEB iş birliğinde geliştirilmiş olan Genç Girişimci Kredisi paketi kapsamında 35 yaşın altında olan genç girişimcilere 300 bin TL’ye kadar nakit desteğinin verileceği bildirildi. Kredi desteği kapsamında faiz uygulanmayacağını belirten kamu kurumları, ilk 12 ay içerisinde herhangi bir taksit ödemesinin de talep edilmeyeceğini ifade etti. Kredi desteği kapsamında yararlanılabilecek olan azami vade sayısı ise 60 ay olarak belirlenmiştir.

GENÇ GİRİŞİMCİ KREDİSİ BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

KOSGEB Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayan 35 yaş altı gençler için geliştirilmiş olan Genç Girişimci Kredisi’nden yararlanmak isteyen tüketicilerin, projelerini KOSGEB’e onaylatmaları gerekir. Projelerini KOSGEB’e onaylatmış olan tüm girişimciler, ilgili onay belgeleri aracılığı ile en yakın Halkbank şubesine şahsen müracaat edebilir ya da bankanın resmi internet sitesi üzerinden online olarak girişimci kredisine başvuru yapabilirler.