Cumhurbaşkanı Erdoğan gelecek büyük zammın önünü kesti, müjdeli açıklamayı verdi! İndirim geliyor..

Cumhurbaşkanı Erdoğan gelecek büyük zammın önünü kesti, müjdeli açıklamayı verdi! İndirim geliyor..

Arpa ve buğday fiyatları ile ilgili son günlerde artan belirsizlik ve iddiaların sonrasında zam resmen kapıdaydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan gelecek büyük zammın önünü kesti, müjdeli açıklamayı verdi! İndirim geliyor..

Arpa ve buğday fiyatları ile ilgili son günlerde artan belirsizlik ve iddiaların sonrasında zam resmen kapıdaydı. Ekmek fiyatlarının geçtiğimiz günlerde artacağına ilişkin detaylar Türkiye gündemini sarsarken vatandaşlardan tepki gecikmedi. Ekmek fiyatlarını etkileyen buğday ve arpa ürünleri ile ilgili ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen müjdeli açıklama vatandaşı rahatlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım Mahsulleri Ofisi'nin 2022 buğday ve arpa alım fiyatlarını vatandaş ile paylaştı. Bunun yanı sıra tahıl, sebze ve meyve gibi sürekli dalgalı fiyatlandırmalara sahip olan ürünler için de kısa süre içerisinde düzenlemelerin geleceğine işaret etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MÜJDELİ HABERİ VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına göre Tarım Mahsulleri Ofisi (TMO), sert ekmeklik buğday için bu yıl ton başına 6050 TL ve 1000 TL prim bedeli olmak üzere 7050 TL ödeme yapılacak. Tarım Mahsulleri Ofisi'nin arpa alım fiyatı ise ton başına 5.500 TL alımı ve 500 TL prim bedeli olarak 6 bin TL olarak belirlendiği açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının hemen ardından Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü de bir açıklama yaptı. TMO tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

TMO: "ÜRETİCİLERİN BANKA HESAPLARINA YATACAK"

“TMO, Türkiye genelinde bulunan yaklaşık 200 iş yerinde ve protokol imzalanan lisanslı depolarda (yaklaşık 190 nokta) alım faaliyeti gösterecek. TMO ile protokol imzalayan lisanslı depoculuk şirketleri www. tmo. gov .tr internet adresinde yayımlanmakta olup lisanslı depolara ürün teslim eden üreticiler, bu depolar üzerinden ürününü elektronik ürün senedi (ELÜS) ile TMO’ya satabilecekler. TMO iş yerlerinde pazar günleri hariç haftanın 6 günü alım yapılacak. Ürün bedeli ödemeleri, ürünün TMO’ya teslim edildiği tarihten itibaren 10 gün içerisinde üreticilerin banka hesaplarına aktarılacak.”

Bu düzenlemenin duyurulmasının ardından ekmek fiyatlarında dev indirim beklentisi ortaya çıktı.

EKMEK FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Türkiye'nin belirli bölgelerinde 3 ve 4,5 TL arasında satışta olan ekmek fiyatlarının ise yaşanan bu gelişmeler dahilinde düşmesi bekleniyor. Vatandaş uzun süredir ekmeklerini halk ekmek tarafından satın alırken şimdilerde ise gelecek indirim ile vatandaş nefes almak istiyor.