Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonominin düzelmesi için 2023'e tarih verdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonominin düzelmesi için 2023'e tarih verdi!

6 Haziran Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonominin düzelmesi için 2023'e tarih verdi!

6 Haziran Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Gündeme dair merak edilen 3600 ek gösterge ve faiz konuları ile ilgili konuşan Recep Tayyip Erdoğan ekonomi ve hayat pahalılığı ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Merakla takip edilen konuşmalar sonrasında ise ekonominin düzelmesine ilişkin açıklamalar beklenirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan o tarih verildi.

Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önderliğinde toplanan Kabine Toplantısı sonrasında merakla beklenen kararlar açıklandı. Yapılan toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan; 3600 ek gösterge, memur zammı, emekli ikramiyeleri ve birçok konuda konuşmalar yaptı. Hayat pahalılığından bahseden Erdoğan ekonominin düzelmesi için merakla beklenen o tarihi verdi. Yapılan açıklamalar ise toplantı sonrasında sosyal medyada gündeme bomba gibi düştü.

ERDOĞAN'DAN EKONOMİ AÇIKLAMASI

Konuşma sonlarında ekonominin düzelmesi için tarih bekleyen vatandaşlar için konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 tarihini verdi. 2023'te ekonominin normale döneceğini açıklayan Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları haberimizde yer alıyor.

Türkiye'nin geldiği yol özellikle bunu yol ayrımı olarak kabul edecek olursak, en çok tartışmaya sebep olan tercih ekonomi programı olmuştur. Bizim ekonomide programımızın esasını hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır strateji oluşturmaktadır. Enflasyon bir sorundur ama Türkiye'nin sorunlarının asıl sebebi tek başına bu başlık mıdır? Kesinlikle değildir.

Eğer öyle olsaydı geçmişteki ekonomi programları ile bu sorun çözülmüş olurdu. Bizim programımıza kadar bu teşhisin kasıtlı yanlış konulduğu ve kasıtlı yanlış tedavi uygulandığı görülmüştür.

Enflasyon bir sorundur ama Türkiye'deki sorunların asıl sebebi bu başlık değildir. Tıpkı kamu borçları gibi vatandaşlarımızın borçları da diğer ülkelerle karşılaştırıldığında çok düşük seviyelerde. Faizi artırarak fakiri daha fakir yapacak emperyalist dayatmaları bir kenara bıraktık.

Vatandaşlarımızın bir kısmı hala yatırımlarını döviz cinsinden yapmakta ısrar ediyor. Ülkemizde döviz girişini hızlandıracak yeni yöntemler geliştiriyoruz. Bu iktidar faizi artırmayacaktır. Biz faizi düşürmeye devam edeceğiz.

Fiyatları artan ürünlerin tedarikini kolaylaştırarak stokçuların oyunlarını bozacağız.