Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu! Tamı tamına 10 milyon kişi yararlanacak: Açıklamaları gündem oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu! Tamı tamına 10 milyon kişi yararlanacak: Açıklamaları gündem oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne heyecan dolu bir ziyaret gerçekleştirdi! Barış ve Özgürlük Bayramı'nın yanı sıra Yeni Ercan Havalimanı'nın açılış törenine katıldı. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından resmi törenle karşılanan Erdoğan, ziyareti boyunca önemli isimlerle ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Detaylar haberimizde...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) Barış ve Özgürlük Bayramı ve Yeni Ercan Havalimanı'nın açılışı için resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından resmi bir törenle karşılanan Erdoğan, havalimanında gerçekleştirilen açılış törenine katıldı. Yeni Ercan Havalimanı'nın açılışında bulunan ilk lider olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ile ikili bir görüşme gerçekleştirdi.

ERDOĞAN AÇIKLAMALARDA BULUNDU

1

Ziyarette Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Ömer Çelik, Zafer Sırakaya, MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ve Cumhur İttifakı Genel Başkanları da eşlik etti.

Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Ercan Havalimanı'nın yeni terminal binası ve çift pisti ile geniş gövdeli uçaklara ev sahipliği yapma kapasitesine ulaştığını vurguladı. Ayrıca, havalimanının uluslararası uçuşlar için kullanılacağı günlerin yakın olduğunu ifade etti. Erdoğan, Kıbrıs adasında eşit iki devletin yan yana yaşaması çağrısını yineledi ve tüm şehitler ile gazileri rahmet ve saygıyla andığını belirtti. Törene katılanları sevgi ve saygıyla selamladı.