Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı; yeni destek paketi devreye alındı! 1.000, 1.500, 2.000 TL Nakit Yardım Yapılıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı; yeni destek paketi devreye alındı! 1.000, 1.500, 2.000 TL Nakit Yardım Yapılıyor!

Sosyal devlet anlayışını benimseyen Türkiye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan yeni müjde ile birlikte 15 milyarlık destek paketi devreye alınıyor. İhtiyaç sahibi ailelere 1000, 1500 ve 2000 TL tutarında nakit yardım desteği yapılacak.

Sosyal devlet anlayışını benimseyen Türkiye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan yeni müjde ile birlikte 15 milyarlık destek paketi devreye alınıyor. 15 milyar liralık yeni destek paketini duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları merak ediliyordu. İşte Erdoğan tarafından yapılan o açıklamalar..

TÜRKİYE AİLE DESTEĞİ SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİ KİMLERE YAPILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan yeni "Türkiye Aile Desteği" programı ile birlikte ekonomik olarak dezavantajlı fakat mevcut programlardan yararlanmayan kesimlere sosyal yardım ödemelerinin gerçekleştirileceği açıklandı.

TÜRKİYE AİLE DESTEĞİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Erdoğan tarafından duyurulan yeni Aile Destek paketi ile ilgili detaylar araştırılıyor. Buna göre ise Haziran ayı içerisinde başlayacak olan Türkiye Aile Desteği başvuruları dijital ortamlar üzerinden gerçekleştirilecek.

Türkiye Aile Desteği başvuruları e-devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek.

TÜRKİYE AİLE DESTEĞİ SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİ NE KADAR?

Açıklanan destek paketi ile birlikte ekonomik olarak dezavantajlı durumda bulunan ve herhangi bir programdan destek almayan vatandaşlara 1000, 1500 ve 2000 TL tutarlarında ödemeler gerçekleştirilecek.

Bu ödemeler başvuruların onaylanması sonrasında vatandaşların hesap numaralarına yatırılacak. Bu destek paketi ile birlikte 15 milyon aileye destek ödemelerinin gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Yeni pakete hem e-devlet hem de sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları üzerinden Haziran ayının üçüncü haftasından itibaren başvurulabilecek.

Bir yıl boyunca sürecek ödemelerin ilki de Kurban Bayramı öncesinde gerçekleştirilecek.

TÜRKİYE AİLE DESTEĞİ PAKETİ MÜJDESİ ERDOĞAN'DAN GELDİ

ekran-resmi-2022-06-07-16-05-48.png

"Bir müjde de sosyal yardımlar konusunda vermek istiyorum. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz yaklaşık 98 milyar liralık sosyal yardımda ihtiyaç duyan her vatandaşımızın yanında olmuştuk. Bu yıl sosyal yardım bütçemizi ek programlarla daha da güçlendiriyoruz. Amacımız gelişen ve büyüyen Türkiye’nin refahının tüm kesimlerle paylaşılmasını sağlamaktır. Bu kapsamda 'Türkiye Aile Desteği' programıyla ekonomik olarak dezavantajlı ancak mevcut programlardan yararlanamayan kesimlere yönelik 15 milyar liralık yeni bir paketi daha devreye alıyoruz.

Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı anaokullarına veya ana sınıflarına çocuklarını kaydettiren aileler için de bir destek programı oluşturduk. Bu program çerçevesinde son bir yılda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının yardımlarından faydalanmış olan aileler herhangi bir başvuruya gerek kalmaksızın çocuklarını okullara kaydettirebilecektir. Ana okulu anasınıfı yardım programının da hayırlı olmasını diliyorum."