Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Emekli, memur ve asgari ücret zammı hakkında açıklama yaptı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Emekli, memur ve asgari ücret zammı hakkında açıklama yaptı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşın merakla beklediği gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Emekli, memur ve asgari ücret zammı hakkında açıklama yaptı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşın merakla beklediği gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Temmuz ayında yapılacak asgari ücret, memur ve emekli zammı hakkında merak edilenler gündeme bomba gibi düştü. Özellikle TÜİK tarafından açıklanan veriler doğrultusunda gelen zamlara ilişkin Temmuz ayında ne kadar zam yapılacağına dair detaylar haberde yer alıyor.

Vatandaşın merakla beklediği gelişmeler arasında yer alan maaş iyileştirmelerine dair detayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Vatandaşın uzun süredir beklediği gelişmeler arasında gelen zam haberi gündeme bomba gibi düştü. 2022 Temmuz ayında yapılacak olan maaş iyileştirmeleri 6 aylık enflasyon oranlarına göre belirlenecek.

Elde edilecek enflasyon verilerine göre ise 6 ayda toplam enflasyon tutarı kadar zam yapılacak. Emekli zamları ile ilgili gündeme gelişmeler yaşanırken hükümet ise bu noktada özel olarak çalıştığını kamuoyu ile paylaşılıyor. Özellikle emekli zammı ile birlikte Temmuz ayı içerisinde emekli ikramiyesinde de bir artış olması bekleniyor.

TAHMİNLERE GÖRE TEMMUZ AYINDA Kİ ZAM ORANLARI NASIL OLACAK?

Temmuz ayı için belirlenecek zam oranı, Ocak ve Haziran aylarının enflasyon ortalamasına göre belirlenmektedir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı yeni açıklamalarda ki elde edilen verilere göre ise Temmuz ayında emeklilere yapılacak maaş iyileştirmeleri hakkında müjde olacağını söylemişti.

Temmuz ayı maaşlarına 50 günden az bir süre kalırken bu süreçte ise emeklilerin Temmuz ayında alacağı zam oranları netlik kazanacak. Haziran'ın ilk haftası yapılacak oranlar ile birlikte, enflasyon 6 aylık belli olacak ve bu zam oranı da emekliye yansıyacak. Emekli Temmuz maaşını zamlı çekecek!

SSK VE BAĞLKUR EMEKLİLERİNE TAHMİNİ %31 ZAM VERİLECEK!

Gündeme düşen kulis iddialarına göre SSK ve Bağkur emeklileri için verilecek zam oranının %31 oranında olması konuşuluyor. Emekliler için en düşük emekli aylık zammının %31 ve en yüksek ise %40 oranında olması bekleniyor.

Zam oranlarının kesinleşmeden önce ki süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde toplanacak olan Kabine ekibi toplantısı yapacak. Bu süreçte ise Kabine toplantısından çıkacak kararlar doğrultusunda ek zam iyileştirmelerinin de yapılması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRETLİLERE NE KADAR ZAM VERİLECEK?

Emekli vatandaşlara yapılacak zam oranının dışında Türkiye'de en düşük aylıklara sahip olan asgari ücretli çalışanlar için de ara zam yapılacak. Hükümet kanadında gelen bilgilere göre ise en düşük emekli aylığı ile asgari ücret aylıkları aynı oranda olması bekleniyor.