Çocuk başına 650 TL nakit ödeme alabilirsiniz! Aile Destek ödemelerine online başvuru devam ediyor!

Çocuk başına 650 TL nakit ödeme alabilirsiniz! Aile Destek ödemelerine online başvuru devam ediyor!

Dar gelirli ailelere yönelik sosyal devlet anlayışı ile sunulan destekleri bir yenisi daha eklendi. Çocuklu ailelere yönelik ödenen destek ödemeleri çocuk sayısına göre farklı rakamlarda olabiliyor. Hanelere yönelik aylık 650 TL çocuk yardımı yapılıyor.

2023 yılı seçim süreci yaklaşıyor. Bu durum dar gelirli aileler ve çocuklu vatandaşlara da bir fırsat oluşturuyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yardım konusu üzerine detaylı açıklamalar yapılmaya devam ediyor. Detaylarda özellikle yardımların PTT üzerinden alınabilmesine dikkat çekiliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık Kasım ayı ödemelerine yönelik tüm desteklerin hesaplara yatırıldığını bildirdi.

Çocuklar için ödenen aylık destek tutarı çocuk sayısına göre genişletildi. Aile ve Destek programı paketi altında rakamlar güncellendi. Bakan Derya Yanık konu üzerine; “Türkiye Aile Destek programı kapsamında mevcut bütçeye 25 milyar TL ilave yaparak 40 milyar TL'ye ulaştırdık” yorumunda bulundu. Bu kapsamda desteklerden faydalanan kişi sayısını arttırılmasının hedeflendiğini açıkladı.

ÇOCUK SAYISINA GÖRE NE KADAR ÖDEME ALINACAK?

cocuk-basina-650-tl-nakit-odeme-alabilirsiniz-aile-destek-odemelerine-online-basvuru-devam.jpg

Çocuk sayısına göre yapılan aylık destek ile kırtasiye alışverişi, çocuğun giyim ve gıda harcamaları rahatlıkla yapılabiliyor. Çocuk sayısına ve aile içerisindeki aylık gelir dağılımına göre 300 TL'den başlayarak 650 TL'ye kadar farklı rakamlarda ödeme yapılıyor. Aşağıdaki tablo takip edilerek çocuk sayısına göre ödenen tutar incelenebilir.

  • 1 ve 2 çocuklu ailelere 350 TL
  • 3 çocuklu ailelere 450 TL
  • 4 çocuklu ailelere 550 TL
  • 5 çocuk ve üzeri aileleri 650 TL

ÇOCUK YARDIMINDAN NASIL YARARLANILIR?

Aile Destek Programı kapsamında çocuk sayısına göre yapılan ödemelere başvurular devam ediyor. E-devlet platformu kullanılarak sosyal yardımlardan yararlanılabilir. Destek paketlerine yönelik süreci olumlu sonuçlananlar PTT'ye giderek ödemelerini alabilir. Destek ödemelerinden faydalanabilmek için başvuracak olan kişilerin en yakındaki ikamet edilen ilçede yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına gidilerekte bilgi alınabilir. Bu kapsamda sunulan faydadan yararlanmak isteyenlerin belirli şartlarda taşıması gerekiyor.

Türkiye Aile Destek programından faydalanmak isteyenlerin hane içerisindeki kişi başına düşen aylık gelirin net asgari ücret tutarının 1/3’ünü aşmaması gerekiyor. Bu rakam hesaplandığında toplamda 1.833,45 TL'nin altında olması gerekiyor.