Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 385 arsa yüzde 25 peşin 24 ay vade ile satışa çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 385 arsa yüzde 25 peşin 24 ay vade ile satışa çıktı!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gelen açıklama ile birlikte yüzlerce arsa %25 peşin ve 24 ay vadeli ile satışa çıktı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından bugün gündeme düşen açıklamalar ile birlikte 32 şehirde 385 arsa açık arttırma ile satışa çıktı. Bakanlık yaptığı açıklamada dar gelirli vatandaşlara ise ödeme net yüzde 20 indirim fırsatı sunduğunu ve elde edilecek gelirin ise Kentsel Dönüşüm ve Konut Projeleri'ne aktarılacağını açıkladı.

Kentsel Dönüşüm ve Konut Projeleri'ne aktarılacak proje ile birlikte Türkiye'de yeni yıl ile birlikte konut sorununa da çözüm üretilmesi bekleniyor. 385 muhtelif arsanın satışa çıktığı bilgisi ile birlikte vatandaşlar arsaları nereden ve ne kadar fiyata alabileceğini araştırmaya başladı.

BAKANLIK'TAN 32 ŞEHİRDE 385 ARSA SATIŞI ŞİMDİ BAŞLADI

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından bugün gündeme düşen gelişmeler ile birlikte arsalar yüzde 25 peşinat ve 24 ay vade imkanı ile satışa sunuldu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamalara göre ise vatandaşlar tapu ve KDV gibi masraflardan muaf tutulacak. Yatırım veya oturmak için vatandaşlar bu arsalara sahip olabilecek.

BAKANLIK TARAFINDAN SATIŞA ÇIKARILAN ARSALAR HANGİ ŞEHİRLERDE?

Vatandaşların yatırım veya farklı düşünceler ile satın alabileceği arsalar hangi şehirde yer alıyor araştırılmaya başlandı. Gelen bilgiler doğrultusunda ise 32 şehir belli oldu. Aralarında Ankara, İstanbul ve İzmir gibi şehirlerde yer alıyor.

  • Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir Kocaeli, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Muğla, Samsun, Tekirdağ, Van, Yalova.

BAKANLIK ARSA SATIŞLARI NE ZAMAN NEREDE YAPILACAK?

Avantajlı fiyatlar ile satın alabilecekleri arsalar için ise Bakanlık tarafından açık arttırmanın yapılacağı tarihler ve oturumun merkezi belli oldu. Buna göre ise;

Vatandaşlar, 14-15 Haziran tarihinde 32 ildeki arsa satışı için Ankara ve İzmir’de düzenlenecek olan açık artırmaya çevrim içi katılım da sağlayabilecek.

32 şehir arsa satışlarının tamamı Ankara ve İzmir'de düzenlenecek açık arttırmalar ile yeni sahibini bulacak. Açık arttırma tarihleri için ise 14 ve 15 Haziran seçildi. Gelen haberler sonrasında ise vatandaşlar detayları öğrenmek için araştırmalara başladı.