Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 100 memur alımı yapacak! Şartlar ve başvuru tarihi belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 100 memur alımı yapacak! Şartlar ve başvuru tarihi belli oldu

İş arayan adaylar internet üzerinden yayımlanan iş ilanlarını yakından takip ediyor. Peki Bakanlık personel alım şartları nedir? Tüm detaylar haberimizde.

Kamu kurumlarında çalışmak isteyen adaylar için müjdeli haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan geldi. Tam 100 personel alınacak! Peki şartlar neler? Başvuru nasıl yapılır? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

100 PERSONEL ALIMI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesine 100 personel alımı yapılacak. Bakanlık Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Genel İdari Hizmetler Sınıfı bünyesine yedi, sekiz ve dokuzuncu kadro Müfettiş Yardımcısı alımı yapılacak. Başvuru yapacak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında şartları taşıması gerekiyor. 

Bakanlığa Personel Alımları

Yani Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum edilmemek, görevi yapmaya engel herhangi bir sağlık sorunu olmamak, erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak gerekiyor. Başvuru yapacak adaylardan 70 tanesi İş Sağlığı ve Güvenliği, 30 tanesi İş Müfettiş Yardımcısı olarak alınacak. Başvuru yapmak için KPSS puanının en az 85 olması gerekiyor. Başvurular 4 Temmuz ve 13 Temmuz tarihleri arasında https:/isalimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr internet sitesi üzerinden yapılacak.