Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, Asgari Ücret Zammı İçin Bu Haftayı İşaret Etti! Zam Enflasyon Oranını Aşacak Mı?

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, Asgari Ücret Zammı İçin Bu Haftayı İşaret Etti! Zam Enflasyon Oranını Aşacak Mı?

Giderek artan enflasyona karşın oluşan “asgari ücrete zam” beklentisi, vatandaşlar tarafından sıklık ile dile getirilmeye devam ederken, sevindiren hamle Çalışma Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz’dan geldi

Ekonomi piyasalarında ki olumsuz gelişmelerin Türk Lirası’na değer kaybı yaşatması, vatandaşların da aynı orantıda alım güçlerinin düşmesine sebep oldu. Nakde olan ihtiyaçlarını giderek artan ve geçinme konusunda oldukça zor günler yaşamaya başlayan vatandaşlar, tarihte ilk kez asgari ücrete ikinci bir zammın yapılması gerektiği konusunu gündeme taşımayı başardılar.

Bir süredir gündemdeki yerini koruyan ve Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan son enflasyon verileri ile birlikte iyiden iyiye konuşulmaya başlanan asgari ücret zammı, ilgili maaş grubunda yer alan vatandaşların önceliği haline geldi. Konuya ilişkin resmî açıklamaların yapılmasını bekleyen asgari ücret çalışanlarının yüzlerini ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz’ın yaptıkları açıklamalar güldürdü.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan Asgari Ücret Zammı İşareti!

Sene başından bu yana asgari ücrete ikinci bir zam yapılması gerektiğine ilişkin söylentilerin çıkması, gözlerin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e dönmesine sebep olmuştu. Geçtiğimiz aylarda “biz, enflasyonu da işin içine katarak yapmamız gerekeni ocak ayında yaptık” diyerek asgari ücrete ikinci bir zammın yapılmayacağını ifade eden Bilgin, enflasyonun giderek artması karşısında bu açıklamasını güncellemek durumunda kaldı.

Geçtiğimiz cuma günü açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin, asgari ücret zammı için bu haftayı işaret ederek görüşmelerin yapılacağını müjdeledi.

“Asgari Ücretliyi De Enflasyona Ezdirmeyiz!”

2019/12/12/asgari-ucretliye-kredi-veren-bankalar-h5025-a2483d8b10.jpg

Asgari ücret zammına ilişkin açıklamalarda bulunan diğer bir isim de TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz oldu. Yılmaz, hükümetin konuya ilişkin her türlü alternatifi değerlendirdiğini ve asgari ücretlilerin de enflasyon karşısında ezdirilmeyeceğini ifade etti.

Hak-İş’ten Açıklama!

Hak- İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, yalnızca asgari ücret çalışanlarının ve memurların değil, sözleşmeli vatandaşların da unutulmaması gerektiğine dikkat çekerek, zam gündemine o grupta yer alan çalışanların da dahil edilmesi gerektiğini ifade etti.