Bungalov ev maliyeti ne kadar? (2022) Bungalov ev metrekare fiyatı

Bungalov ev maliyeti ne kadar? (2022) Bungalov ev metrekare fiyatı

Türkiye'de vatandaşların merakla araştırdığı konular arasında yer alan bungalov ev maliyetleri sıkı bir şekilde araştırılmaya başladı. Bungalov ev maliyeti ne kadar? (2022) Bungalov ev metrekare fiyatı

Türkiye'de vatandaşların merakla araştırdığı konular arasında yer alan bungalov ev maliyetleri sıkı bir şekilde araştırılmaya başladı. Ahşap yapısı ve mimarisi ile vatandaşlar tarafından beğenilen fakat metrekare fiyatlarının araştırıldığı bungalov evlerde detaylar merak ediliyor. Son yıllarda oldukça popüler olan ve birçok şehirde tercih edilen bungalov evler genellikle Sapanca, Bolu gibi bölgelerde turistlerin ilgisini çekiyor.

Ahşap bungalovlar ilk olarak Arap'lar tarafından oldukça beğenilmiş ve Türkiye'de milyonların dikkatini çekmişti. Rize ve Trabzon bölgesinde ki turistik alanlarda insanların konakladığı alanlar arasında yer alan bungalov evlerin maliyetleri araştırılıyor. 2022 yılı itibari ile bungalov ev metrekare fiyatları ne kadar oldu? Bungalov evlere dair detaylar haberimizin devamında yer alıyor. Haberi okumaya devam edin!

BUNGALOV NEDİR?

Bungalov, tek katlı veya eğimli bir çatıya inşa edilmiş ikinci bir katı olan ve geniş verandalarla çevrili olabilen küçük bir ev veya kır evidir. İngiltere'de bungalov olarak sınıflandırılan ilk ev 1869'da inşa edildi.

BUNGALOV EV MALİYETLERİ NE KADAR?

Tek katlı veya iki katlı gibi tercihe bağlı olarak eğilimli bir çatıda inşa edilen küçük evlere denilen bungalov evler İngiltere'de popüler olması ile birlikte tüm dünya ülkelerinde tercih ediliyor. Bungalov evler son yıllarda Türkiye'de oldukça popüler olurken vatandaşlar da boş arazilerine yaptırmak istiyor. Bu süreçte ise maliyetleri ahşap malzemeye dayalı olarak değişirken ne kadar olduğu merak ediliyor.

Ağaç ev yapımında kullanılan ahşap malzemenin yazları serin kışları sıcak tuttuğu biliniyor. Bu nedenle hem yazlık olarak hem de kışlık olarak kullanımı uygun olan evlerdir.

2022 yılı itibari ile bungalov ev maliyetleri isteğinize bağlı olarak metrekaresi 8000 TL ile 10000 TL arasında değişkenlik gösterebilmektedir. 40 metrekare bir ahşap bungalov ev için harcayacağınız rakam ise ortalama 320 bin TL ve 400 bin TL olarak değişiyor.

Malzeme kalitesi ve isteklerinize göre bungalov ev maliyetleri ortalama 200 bin TL ile 300 bin TL arasında da değişkenlik göstermektedir. Bungalov ev yapan firmalar hazır projeleri de fiyatları ile birlikte vatandaşlarla paylaşılmaktadır.

BUNGALOV EV 2022 METREKARE FİYATLARI

2022 yılı Şubat ayları gibi ortalama 6 bin TL olan bungalov ev metrekare fiyatları artan enflasyon ve malzeme ücretleri ile birlikte güncel olarak minimum 8 bin TL ila 10 bin TL arasında değişkenlik göstermektedir. Genel olarak bungalov ev projesine göre işçilik kalitesi yükseleceği için fiyatlar firmadan firmaya göre farklı olmaktadır.

Bungalov evler Karadeniz bölgesi tarafında daha fazla gelişirken ülkenin birçok bölgesinde ise imalatları yapılmaktadır. Evlerin genel olarak iskeletleri hazır edilerek istenilen arsalara yerleşkesi yapılmaktadır. Betonarme yapılara göre bungalov evlerin daha dayanıklı olduğu savunulmaktadır. Son yıllarda gelişen bungalov ev projeleri vatandaşlar tarafından kendi isteklerine göre de kişiselleştirilebilmektedir.