Borcu olanlar elini çabuk tutsun! Son gün geldi çattı: Bir daha yararlanamayacaklar

Borcu olanlar elini çabuk tutsun! Son gün geldi çattı: Bir daha yararlanamayacaklar

Son açıklamalara göre, vatandaşların borç durumunu yakından etkileyen önemli bir gelişme yaşandı. Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması konusunda yapılan düzenleme kapsamında bugüne kadar 265,4 milyar TL'lik alacak yapılandırılması gerçekleştirildi. 7440 sayılı kanundan faydalanmak isteyenler için süre ise kısalıyor. Ayrıntılar haberimizde...

Son açıklamalara göre, borçlarını yapılandırmak isteyenler için önemli bir hatırlatma yapıldı. Yetkililer, başvuruların 3 Temmuz tarihine kadar yapılması gerektiğini vurguladı.

SÜRE UZATILDI

BORÇ

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından alınan kararla, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında pek çok borç ve alacağın yapılandırıldığı duyuruldu. Yararlanmak isteyenler için son başvuru süresine yaklaşıldığı belirtildi.

Başvuru süresi başlangıçta 31 Mayıs olarak belirlenmiş ve ilk taksit ödemesi 30 Haziran tarihinde sona erecekti. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla süre bir ay uzatıldı. Buna göre, başvuru süresi 3 Temmuz tarihine (Kurban Bayramı sebebiyle) ve ilk taksit ödeme süresi ise 31 Temmuz tarihine kadar uzatıldı.

Bugüne kadar 4 milyon 524 bin 66 mükellefin başvuruda bulunduğu ve 6 milyon 639 bin 482 yapılandırma dosyasının hazırlandığı belirtildi. Kanun kapsamında 265 milyar 379 milyon 176 bin TL'lik alacağın yapılandırıldığı ve 20 milyar 725 milyon 946 bin 126 TL'lik tahsilat yapıldığı bilgisi paylaşıldı.

Başvuruların son tarihi olan 3 Temmuz'a kadar uzatma yapılmayacağı ve sürenin uzatılmasıyla ilgili herhangi bir düşüncenin olmadığı ifade edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla sadece birinci taksitin ödeme süresi uzatıldı. Taksitle ödeme seçeneğini tercih edenlerin Temmuz ayında hem birinci hem de ikinci taksiti aynı anda ödemeleri gerekeceği belirtildi.

Kaynak:Gürses Gazetesi