Bir zam da dondurmalara geliyor! Dondurma fiyatlarına net yüzde 25 zam!

Bir zam da dondurmalara geliyor! Dondurma fiyatlarına net yüzde 25 zam!

Çiğ süt ürünlerine gelen %30 zam sonrasında tüm süt ürünlerine eş zamanlı olarak zamlar gelmeye devam ediyor. Bir zam da dondurmalara geliyor! Dondurma fiyatlarına net yüzde 25 zam!

Çiğ süt ürünlerine gelen %30 zam sonrasında tüm süt ürünlerine eş zamanlı olarak zamlar gelmeye devam ediyor. Enflasyonun artması ile birlikte geçen seneye göre oldukça fazla artan dondurma fiyatları 16 Mayıs itibariyle %25 net zam alması gündemde yer ediniyor. Çiğ süt ürünlerine %30 zam sonrasında tüm süt ürünlerinde ki zam vatandaşın cebini yakacak. İşte detaylar ve daha fazlası Gürses Gazetesi adresinde yer alıyor.

ÇİĞ SÜTE GELEN ZAM SONRASI DONDURMA FİYATLARI UÇACAK!

Ulusal Süt Konseyi (USK) 1 hafta önce yaptığı açıklama ile birlikte süt ürünlerine %30 zam geleceğini açıklamıştı. Gelen bu açıklamalar sonrasında ise tüm süt ürünlerine eş zamanlı olarak zamlar liste fiyatına dahil olacak.

Yaz aylarında sık bir şekilde tüketilen dondurma ürünleri henüz yaz gelmeden şimdiden %25 net zam alacak. Sektör kaynaklarından elde edilen bilgilere göre ise dondurma fiyatları 16 Mayıs itibari ile zamlanarak liste fiyatına eklenecek. Bu zam sonrasında ise yeni dondurma fiyatları ne kadar olacak merak ediliyor.

DONDURMA FİYATLARINA %25 ZAM

Dondurma fiyatları ile ilgili gündeme düşen zam haberlerinin ardından herkes yeni dondurma fiyatlarını araştırıyor. Buna göre ise birçok dondurma şirketlerinin yeni fiyat listeleri henüz belli olmadı.

Sektör kaynaklarından gelen bilgiler doğrultusunda ise bir kutu dondurmanın 34,90 TL'den 45,90 TL'e yükselmesi bekleniyor. En ucuz kutu dondurma 29,90 TL'den satılırken 36,90 TL'den satışa geçmesi bekleniyor.

Sık tüketilen Magnum mini dondurmalarında ise güncel tavsiye edilen satış fiyatı 39,90 TL olurken zam sonrasında ise bu rakamın 49,90 TL olması bekleniyor.

Classic çubuk dondurmalar 3,50 TL'den satılırken gelecek zam sonrasında ise yeni fiyatının 4,45 TL olması bekleniyor. Sık tüketilen cornetto dondurmalar ise 10 TL ve 7,5 TL gibi fiyatlardan satılırken 10 TL'lik ürünün 13 TL ve 7,5 TL'lik ürünün ise 10 TL olması bekleniyor.

Dondurmalara gelen bu zam en çok çocukları üzecek. Yaz aylarında sık bir şekilde tüketilen yiyecekler arasında yer alan dondurmalar en az %25 zam alarak yeni fiyatları ile satışa devam edecek.