Benzine Yeni Zam Geldi! 17 Mayıs 2022 Salı Benzin Fiyatları Ne Kadar Oldu?

Benzine Yeni Zam Geldi! 17 Mayıs 2022 Salı Benzin Fiyatları Ne Kadar Oldu?

Benzin fiyatlarına yeni zam daha geldi. Benzine Yeni Zam Geldi! 17 Mayıs 2022 Salı Benzin Fiyatları Ne Kadar Oldu?

Benzin fiyatlarına yeni zam daha geldi. Vatandaşların merakla beklediği gelişmeler arasında yer alan benzin fiyatlarına indirim gelmedi. Son günlerde sürekli olarak zam gelen akaryakıt fiyatları bugün açıklanan yeni gelişmeler ile birlikte tekrar arttı. 17 Mayıs 2022 Salı günü itibariyle benzin fiyatları ne kadar oldu vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki Benzine Yeni Zam Geldi! 17 Mayıs 2022 Salı Benzin Fiyatları Ne Kadar Oldu? İşte detaylar ve daha fazlası haberimizin devamında yer alıyor.

DÖVİZİN YÜKSELMESİ AKARYAKIT FİYATLARINI ETKİLİYOR

Dövizde son günlerde yaşanan artış sonrasında vatandaşlar akaryakıt fiyatlarını derinden araştırıyor. Akaryakıt fiyatlarının her geçen gün artması dolarla birebir ilişkili olurken yeni fiyatlar ne kadar oldu araştırılıyor. İşte detaylar..

Dünyada yaşanan gelişmeler doğrultusunda Brent Petrol bugün 16:04'de elde edilen son verilere göre %3,82 oranında değerlendi. 110 dolar altına düşen brent petrol tekrar yükselmesi ile birlikte bir varil fiyatı 111,55 dolara yükseldi.

Dünyada yaşanan gelişmeler sonrasında sürekli değişkenlik gösteren brent petrol, Türkiye'de dövizlerin artması ile birlikte TL cinsinden etkilemeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde indirim gelirken yaşanan gelişmeler doğrultusunda ise akaryakıtta en az 6 TL indirim geleceği konuşulmuştu. Meclis'e akaryakıtta ki ÖTV ve KDV kaldırılsın önergesi verileceği konuşulurken akaryakıta gelen zam haberi ise vatandaşı oldukça etkiledi. Yaşanan bu gelişmeler sonrasında ise akaryakıt fiyatlarının Temmuz ayına kadar 30 TL'i bulması beklenen gelişmeler arasında yer alıyor.

17 MAYIS 2022 SALI AKARYAKIT FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Benzin fiyatları 22,87 TL olurken akaryakıtta bugün gelen zam ile birlikte 1,68 TL'lik zam pompaya yansıyacak.

17 Mayıs Salı günü pompaya yansıyacak olan indirim sonrasında ise yeni benzin fiyatlarının 24,57 TL olması bekleniyor. Doların artması sonrasında ise akaryakıt fiyatlarının 30 TL'e kadar ulaşması bekleniyor. Sonrasında ise hükümetten gelmesi muhtemel KDV ve ÖTV indirimi sonrasında ise akaryakıt fiyatlarının ciddi derecede düşmesi bekleniyor.

17 Mayıs Salı günü itibariyle benzin fiyatlarında ki artış vatandaşın tepkisini çekiyor. Vatandaşın tepkisi sonrasında ise hükümetten akaryakıt fiyatları ile ilgili geri adım gelecek mi merak edilen konular arasında yer edindi.