Bayram tatilinin ardından ilk zam! Benzin fiyatları bu geceden itibaren değişecek!

Bayram tatilinin ardından ilk zam! Benzin fiyatları bu geceden itibaren değişecek!

Brent petrol fiyatları yükselirken ve dolar güçlenirken akaryakıt fiyatları yeniden değişiyor. Sektördeki kaynaklara göre, akaryakıt fiyatları bu gece yarısı itibariyle artacak. Benzin fiyatları bu nedenle 24 lirayı geçecek.

Merkez bankasının faiz kararını açıklamasının ardından dolar 26 liraya çıktı. Suudi Arabistan'ın üretim kesintilerini bir ay daha uzatması beklenmekte. Tüm bu gelişmeler yerli ve yabancı petrol ürünleri fiyatlarının yükselmesine neden olmuştur. Sektördeki kaynaklara göre, benzin fiyatları bu geceden itibaren yükselecek.

PETROL YILIN İLK YARISINI KAYIP İLE KAPATTI

2023 yılının ikinci yarısından itibaren petrol fiyatları yeni yıla istikrarla girdi. Brent ham petrolünün varili 75 doların üzerinde.

Çin'deki zayıf ekonomik toparlanma ve ABD'deki durgunluk korkuları fiyatları aşağı çekti. Black Mine, Rusya ve İran'dan gelen ihracatın petrol fiyatlarına baskı yapmasıyla ilk yarıyı kayıpla kapattı.

Bayram tatilinin ardından ilk zam

"Suudi Arabistan'ın hamlesi fiyatları etkiledi"

Aşağı yönde, OPEC'in fiili lideri olarak bilinen Suudi Arabistan'ın Ağustos'taki tek taraflı 1 milyon varil/gün üretim kesintisini üçüncü çeyrekte petrol fiyatlarını destekleyerek bir ay daha uzatması bekleniyor. ABD Enerji Bakanlığı da stratejik petrol rezervlerini yenilemek adına bu hafta ek petrol alımları talep edecek.

BENZİNE NE KADAR ZAM GELECEK?

Haziran ayında motorin ve benzin fiyatları art arda arttı. Motorin fiyatları bu ay toplamda 4,37 TL yükseldi. Benzinin litre fiyatı 3,36TL arttı. Bu fiyat artışları akaryakıt fiyatlarını her iki grup için ortalama olarak 24 liranın üzerine çıkardı. Petrol fiyatları Pazartesi gece yarısı itibariyle 2 lira 11 kuruş daha artacak.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Bayram tatilinin ardından ilk zam

Kaynak:Gürses Gazetesi