Başvuru yapana ömür boyu nakit destek! 1.870 TL ödemeler hesaplarda: Şartlar açıklandı!

Başvuru yapana ömür boyu nakit destek! 1.870 TL ödemeler hesaplarda: Şartlar açıklandı!

İhtiyaç sahibi insanlara yapılan sosyal destek ödemeleri merakla araştırılıyor. Peki 1.870 TL ödemeden kimler faydalanabilir? Tüm detaylar haberimizde.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi insanlara birçok farklı alanda maddi destek veriliyor. 1.870 TL ödemenin şartları belirlendi! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

AYLIK 1.870 TL ÖDEME

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aile destek ödemelerinin detaylarını ihtiyaç sahipleriyle paylaştı. Ödemelerden eşini ya da babasını kaybeden kadınlar faydalanabiliyor. Eşini kaybeden kadınların çocukları ve anne ya da babası için ödeme yapılıyor. Düzenlemeye göre hayatını kaybeden kişinin son maaşının yüzde 75 tutarı eşe veriliyor. Eğer kadın çalışıyorsa bu tutar yüzde 50'ye düşüyor. İki ya da daha fazla yetim çocuğu olan kişilerden eşe yüzde 50, çocuklara yüzde 25 oranında ödeme yapılıyor. 

1.870 TL ödeme

Ödemeler en düşük emekli maaşına bağlı olarak hesaplanıyor. 2023 senesinde en düşük emekli maaşı zamdan önce 5 bin 500 TL olarak veriliyordu ve yüzde 25 maaş hakkı olan kişilere 1.375 TL, yüzde 50 maaş hakkı olan kişilere 2 bin 750 TL, yüzde 75 maaş hakkı olan kişilere 4 bin 125 TL ödeme yapılıyor. Yapılan zam sonrasında en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL'ye yükseldi ve ödemeler de 1.870 TL'ye yükselmiş oldu. Yetim maaşından faydalanmak için çocukların yaş sınırı da bulunuyor. Erkek çocuklar için ödemeler 18 yaşına kadar, eğer üniversite okuyorsa 25 yaşına kadar ödeme yapılabiliyor. Kız çocukları ise evlenene kadar yetim maaşından faydalanabiliyor. Eğer baba sigortalı olarak çalışan ve evli bir kızı varsa baba öldükten sonra kız çocuğu boşanırsa kız çocuk ödemelerden faydalanabiliyor. 

Kaynak:Gürses Gazetesi