Bakanlıktan Ekmek Fiyatları Hakkında Açıklama! Ekmek Fiyatlarına Zam Gelecek mi?

Bakanlıktan Ekmek Fiyatları Hakkında Açıklama! Ekmek Fiyatlarına Zam Gelecek mi?

Tarım ve Orman Bakanlığı ekmek üreticilerine ve fırınlara TMO tarafından yapılan uygun fiyat üzerinden buğday satışı hakkında açıklamada bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan bilgilere göre ekmek üretimi yapan firmalara uygun fiyat üzerinden ekmeklik buğday satışı yapan Toprak Mahsulleri Ofisi'nin satışa devam edeceğini duyurdu. Açıklanan verilere göre 2021 senesinde yaşanılan kuraklık sonrasında gereken tedbirler alınmış durumda. Detaylar gursesgazetesi.com'da..

Bakanlık tarafından yapılan açıklamayla birlikte Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından uygun fiyata verilen ekmeklik buğday satışının devam edeceği bildirildi. Geçtiğimiz sene iklim koşulları nedeniyle yaşanılan kuraklık sonrasında bu sene için gerekli tedbirler alındığı bildirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı yaptığı açıklamada fiyat bilgilendirmesi yaparak "Bu kapsamda 2021 Eylül'den itibaren un regülasyon çalışması ile TMO stoklarındaki ekmeklik buğdayın, un fiyatlarını makul seviyede tutacak şekilde taahhütname karşılığında satışı yapılmış böylece unun uygun fiyatlarla fırıncı esnafımıza ulaşması sağlanmıştır. Ülkemiz buğday üretimi 2022 yılında hava koşullarının da olumlu gitmesiyle geçen yılın yüzde 10,5 üzerinde 19,5 milyon ton, toplam hububat üretiminin de geçen yılın yüzde 15,7 üzerinde 36,7 milyon ton olması beklenmektedir. Buğday ve arpa hasadı lokal olarak başlamış olup hasat edilen yerlerde verimin geçen yılın üzerinde olduğu müşahede edilmektedir. Ancak gelinen noktada buğday hasadının yapıldığı haziran- ağustos dönemi için piyasa un fiyatlarında aşırı artış beklentilerinin oluştuğu yönünde spekülasyonlar yapıldığı gözlenmektedir" olarak belirtildi.

Ekmek Fiyatlarına Zam Yapılacak mı?

Vatandaşları olumsuz etkileyen spekülasyonları önlemek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından gerekli değerlendirmeler yapıldı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından uygun fiyat üzerinden verilen buğday fiyatlarının satışı devam edecek. Yapılan açıklamada "Bu kapsamda fırınlara ve ekmek üreticilerine belirli bir fiyattan un satışı yapacağını taahhüt eden un fabrikalarına TMO tarafından uygun fiyatla ekmeklik buğday satışı yapılmaya devam edilecektir. Piyasalar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de yakından takip edilmeye devam edilecek olup piyasa istikrarına yönelik gereken tüm tedbirler alınacaktır." İfadeleri kullanıldı. Böylelikle önümüzdeki kısa dönem içerisinde fırıncıların ve ekmek üreticilerinin üzerindeki olumsuz yük kalkarak rahatlama sağlanacak. Sağlanan uygun fiyatlı buğday sayesinde tüketicilere şuan için zam yapılması beklenmemekte.