Bakanlık Açıklama Yaptı! Nurettin Nebati'den Enflasyon Açıklaması!

Bakanlık Açıklama Yaptı! Nurettin Nebati'den Enflasyon Açıklaması!

Bugün gerçekleşen Finansal İstikrar Komitesi'nin dördüncü toplantısı gerçekleşti. Bakanlık toplantıda konuşulanlar ve enflasyon hakkında ilgi çekici açıklamalarda bulundu. Detaylar gursesgazetesi.com'da.

Son dönemde enflasyonun artış göstermesi sonucunda pek çok vatandaş, konu ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı. Bu araştırmalar sonucunda ise edinilen bilgiler ile birlikte son döneme dair resmi bir açıklama gelip gelmeyeceği merak konusu olmuştu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün kurul ile birlikte Finansal İstikrar Komitesi'nin dördüncü toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda ele alınan konular oldukça ilgi uyandırdı. Toplantıda yapılması planlanan pek çok konu konuşulurken, gelecek toplantılarda hangi konuların ele alınacağı da görüşüldü. Toplantı bitiminde kurul, önemli olan tüm detayları açıklama şeklinde bildirdi. Bir sonraki toplantının konusunun Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme olduğu da edinilen bilgiler arasındaydı. Peki kurul bugün görüşülen konular hangi açıklamaları yaptı?

Bakanlığın Enflasyon Açıklaması

Bakanlığın bugün gerçekleşen toplantısında enflasyon hakkında oldukça önemli görüşmeler yapıldı. Bu görüşmelerin ardından bakanlık son durum ile ilgili oldukça ilgi çekici açıklamalarda bulundu. Açıklamalar, toplantının bitiminde yapılan açıklama ile birlikte halka duyuruldu. Bakanlığın açıklaması ise şu şekildeydi;

"Toplantıda, finansal sistem başta olmak üzere küresel ve yerel makroekonomik gelişmeler ile önümüzdeki döneme ilişkin politika adımları detaylıca ele alınmıştır."

"Küresel ve yerel düzeyde enflasyonda görülen artışların ülkemiz ekonomisine etkileri komite üyelerinin tespitleri üzerinden değerlendirilmiştir. Bu bağlamda finansal istikrarın korunması ve enflasyonla mücadele kapsamında önümüzdeki dönemde atılması öngörülen politika adımları istişare edilmiştir."

"Komite ülkemizin finansal siteminin istikrarını korumak, ekonomide atılan adımların etkilerini izlemek ve değerlendirmek amacıyla tüm paydaşları ile çalışmalarına devam edecektir."

"Diğer taraftan enflasyon üzerindeki arz yönlü etkiler gelecek hafta yapılacak olan Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesinde de değerlendirilecek olup, alınan kararlar ivedilikle uygulamaya koyulacaktır.”

Bu açıklamaların ardından finansal anlamda ve diğer hafta yapılması beklenen Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesinde nelerin konuşulacağı merak konusu oldu. Bakanlığın hangi adımları izleyeceği bu hafta olduğu gibi gelecek hafta da büyük bir ilgiyle bekleniyor. Şimdi gözler gelecek hafta yapılacak olan Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesinde.